Başkan Nihat Sarı,“Dinar’ı Turizm Kenti Yapacağız”

Zafer Kalkınma Ajansı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programına Dinar Belediyesi “Tarihin İçinde Mola” projesi ile katılım sağladı.

Suçıkan Park Tesislerinde bulunan müzenin açık hava müzesine dönüştürülerek binanın tekrar otele çevrilmesi ve Suçıkan’ın modernizasyonun yenilenmesi adına yapılan başvuru ile ilgili Zafer Kalkınma Ajansı Proje Uzmanlarıyla telekonferans yoluyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Başkan Nihat Sarı değerlendirme toplantısına proje ekibi ile birlikte katılım sağladı.

Başkan Sarı yaptığı konuşmada, “İlçemizde turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. İlçemiz tarihi ve doğal güzellikleri yönünden çok zengin ve bu güzelliklerin başında menderesin doğduğu Suçıkanımız gelmektedir. Belediye olarak bizlerde Suçıkanımızın güzelleştirilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda müze olarak kullanılan Otelimizi tekrar faaliyete geçireceğiz ve müzede sergilenen eserleri camekanlı kompakt yapıya aktararak orada izlenime sunacağız. Böylece müzemizde açık hava müzesi olarak yine vatandaşlarımızın izlenimine sunulmaya devam edecektir. Hem tarihi hem doğal yönden zenginliği ile bilinen ilçemize yurtiçinden ve yurtdışından ziyaret oldukça fazladır. Bu yıl Korona virüs salgınından dolayı yurtdışından misafirimiz pek fazla olmadı. İlerleyen yıllarda şu anda ziyaret edilen sayının çok daha üstünde olacağına inancımız tamdır. Amacımız Dinarımızın tarihi ve kültürel zenginliklerini tüm dünyaya duyurmaktır.”

Editör: Haber Merkezi