Başkan Acar ve 150 Belediye Başkanı’nın Kırım Ziyareti

 Tarihi Kentler Birliği üyesi 150 belediye başkanı, Kırım'ı ziyaret ederek çeşitli şehirlerde temaslarda bulundu

 Kırım Ziyaretine Türkiye heyetinden Tarihi Kentler Birliği Başkanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, 150 den fazla belediye başkanları ve yetkili heyet katıldı. 

Tarihi Kentler Birliği heyeti Kırım'da somut ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılması amacıyla çeşitli tarihi kentleri ziyaret etti.

Heyet, ziyaretin ilk gününde Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştü. Belediye başkanları daha sonra aktivist adamı İsmail Bey Gaspıralı'nın anıtını ve Kırım'ın en eski camilerinden birisi olan Kebir Camii'ni ziyaret ettiler.

Belediye başkanları başkent Akmescit'in yanı sıra Gözleve, Bahçesaray, Sivastopol, Yalta, Alupka veAluşta'yı ziyaret etti. Belediye Başkanları ziyaretin son gününde Kırım Hanlığının tarihi başkenti Bahçesaray'da Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Refat Çubarov, Kırım Müftüsü Emirali Ablayev ve Bahçesaray Valisi Hilmi Ömerov ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Belediye Başkanı Saffet Acar ve Tarihi Kentler Birliği üyesi belediye başkanları, Kırım Cumhuriyetine yaptıkları ziyaret sonrasında Türkiye'ye döndüler.

 

Editör: Haber Merkezi