Başkan Acar: Her Zaman Engelli Vatandaşlarımızın Yanındayız

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Dinar’da bulunan vatandaşlara Park Ala Salonunda öğle yemeği verdi.

Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve engelli vatandaşlarımızın katıldığı programın sunuculuğunu Belediye İlan Memuru Gazi Yılmaz gerçekleştirdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa, Belediye Başkanı Saffet Acar, Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Dinar TSO Meclis Başkanı Ahmet Acar, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Dinar Şube Başkanı Aynur Toker, Dinar Engelliler Derneği Başkanı Seydi Özkurt ve çok sayıda davetli katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Erkan Kırtaş şunları söyledi, “Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkânlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda sivil toplum kuruluşlarına ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilere karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor” dedi.

Belediye Başkanı Saffet Acar ise, engellilerin problemlerinin çözülebileceği, engellileri daha rahat ve konforlu yaşatabilmenin nasıl yapılacağının aranması gereken bir gün olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Herkes potansiyel bir engellidir. Ne zaman, nerede, ne şekilde ne olacağımız hiç belli değil. Dolayısıyla engelleri aşmamız lazım. Engelleri aşabilmek için ise bizlere görev düşmektedir. Ben Dinar’da bu derneğimizi kuran değerli arkadaşlarımı, Seydi beyi, Erkan beyi kutluyorum. Gerçekten Dinar küçük bir ilçe olmasına rağmen dernek çok faal bir şekilde çalışıyor. Bütün Dinar’daki engelli kardeşlerimize yardımcı olmaktadır. Bizler de bu kardeşlerimize elimizden geldiğinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. 3 Aralık engelliler gününde sizleri buraya davet ettik. Her zaman sizlerin yanınızda, arkasında ve emrindeyiz” dedi.

Yapılan konuşmaların akabinde, Dinarlı şairler Abdurrahman Ertürk ve Dede Cihan birer şiir okuyarak programa destek verdiler.

Engelli bir vatandaşımızın söylediği Türkü ile devam eden program, Dinar Belediyesi Halk Müziği ekibinin Türkü konseriyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi