Başkan Acar, "Her Zaman Engelli Kardeşlerimizin Yanındayız"

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Engelliler için düzenlenen iftar yemeğinde, her zaman engellilerin ve ailelerinin yanlarında olduklarını, her türlü sıkıntılarında onlara gece gündüz yardımcı olacaklarını söyledi.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Engelliler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle birlikte iftar yemeğinde buluştu. Park Ala Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Personel Üsteğmen Ali Azyaman, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Hakan Uyan, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, Dinar TSO Meclis Başkanı Ahmet Acar, Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt ve dernek üyeleri aileleriyle birlikte katıldılar.

Yapağılı Köyü Tasavvuf Müziği Korosu Üyelerinin ilahiler söylediği iftar programında bir konuşma gerçekleştiren Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, derneğin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bazı bilgiler vererek şöyle konuştu, “Derneğimiz olarak faaliyetlerimize ve çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.  Bizlerin vatandaşlarımızdan isteğimiz engelli kardeşlerimize karşı daha hoşgörülü ve daha anlayışlı olmalıdır. Engelli kardeşlerimize ve ailelerine verilen destekten ötürü Kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Acar: Herkes Birer Engelli Adayıdır

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar engelliler derneğine verdiği iftar yemeğinde herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatarak, her zaman engelli vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Acar konuşmasının devamında ise, “Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.” Dedi.

Kaymakam Şahin Timur ve Yıldırım Beyazıt’tan Örnekler Verdi

Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin Engelliler için düzenlenen iftar yemeğinde gerçekleştirdiği konuşmasında Özbekistan Hükümdarı Timur ve Osmanlı Sultanlarının dördüncüsü olan Yıldırım Beyazıt’ın da birer engelli olduğunu, insanların fiziki engellerinin hiçbir başarıyı engelleyemeyeceğini söyledi. Timur’un ayağında aksaklık olduğunu, Yıldırım Beyazıt’ın da sol gözünün görmediği belirten İlçe Kaymakamı Şahin, “Devlet ve millet olarak her zaman engelli vatandaşlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

İftar Öncesi Tasavvuf Konseri

İftar programı öncesinde Yapağılı Köyü Tasavvuf Müziği Korosu üyeleri olan Mehmet Ali Erdoğan (Şef), Mevlüt Demir, Alaaddin Aydın, Ali Çelik, Ali Paydur, Bahattin Çelik, Beytullah Şimşek, Ramazan Arslan, Mesut Şimşek, Lütfullah Şimşek, Eşref Paydur ve Zeki Şimşek tarafından ilahiler okudundu.

Programın sonunda ise Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri İlahi Korosu üyelerine ilçe kaymakamı Mustafa Şahin tarafından verildi.

   

Editör: Haber Merkezi