BAKAN EROĞLU, SARIGÜL’Ü DİNAR’DAN YANITLADI
Seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su İşleri BakanıVeysel Eroğlu, partisinin Dinar ilçesi ve ilçeye bağlı beldelerin belediye başkanı aday tanıtım toplantısına katıldı.
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün, ‘5 yıllık süre içinde 2 baraj yaparak İstanbullu yurttaşlarımızın su sorunuyla karşı karşıya kalmamaları için bütün tedbirleri alacağız’ yönünde ki açıklamalarını eleştirerek, “2071 yılına kadar İstanbul’unda Şişli’nin de suyu var. Baraj yapılacaksa da bunu biz yaparız” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su İşleri BakanıVeysel Eroğlu, partisinin Dinar ilçesi ve ilçeye bağlı beldelerin belediye başkanı aday tanıtım toplantısına katıldı. Bir otelde gerçekleştirilen toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, sorular üzerine Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün,İstanbul'daki su havzalarını harita üzerinden göstererek, “5 yıllık süre içinde 2 baraj yaparak İstanbullu yurttaşlarımızın su sorunuyla karşı karşıya kalmamaları için bütün tedbirleri alacağız” şeklindeki açıklamasını eleştirdi. İstanbul’un su sorunu olmadığını yenileyen Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
“Gülmekten başka söyleyecek sözüm yok. Ben İstanbul Su Ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü iken Şişli’de su yoktu. Başbakanımız Recep TayyipErdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken bütün alt yapıyı biz yeniledik. Suyu oraya biz verdik. 2071 yılına kadar İstanbul'un da, Şişli'nin de suyu var. Baraj yapılacaksa da bunu biz yaparız.”
Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından aday tanıtım toplantısına geçti.
Editör: Haber Merkezi