Bakan Eroğlu Dinar’da Bayramlaştı
Bakan Veysel Eroğlu Bayramlaşma ziyareti programı çerçevesinde Dinar ilçesine gelerek vatandaşlarla bayramlaştı. Dinar Park Ala Tesislerinde gerçekleşen Bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Eroğlu Ak Parti Hükümeti zamanında İlçeye yapılan yatırımları bir bir anlatarak Dinar için büyük düşündüklerini söyledi.
"MAKSADIMIZ BU MİLLETİ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIMAKTIR" 

Dünyada Türkiye ile birlikte Müslüman toplumların son yıllarda yaşanan gelişmelerle önemli bir dönemeçten geçtiğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Türkiye üzerinde çok duruyor ve oyun oynamaya çalışıyorlar. Bu milleti yok etmek için dün de olduğu gibi bugün de çeşitli isimler altında büyük bir oyun oynanıyor. Taksim meselesi de bunlardan birisidir. Ancak millet dik durdu, Başbakanımız dik durdu. IMF'ye ve 70 semte borcumuz olsun kimse bizle ilgilenmez. Ekonomisi ile dünyaya sesini duyuran bir başbakanımız var. Diğer ülkeler Türkiye'nin büyümesini istemeyebilir. Ama içimizdekilere ne oluyor? Doğrusu anlamakta zorlanıyorum. Maksadımız halistir. Maksadımız bu milleti hak ettiği yere taşımaktır" ifadelerini kullandı. 

"2014 YILI ÖNEMLİ SEÇİMLERİN OLACAĞI YIL OLACAK" 

Türkiye'de çok büyük hizmetler yapıldığını, dünyadaki ekonomik krize rağmen büyümesini devam ettiren nadir ülkelerden birisi olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü 

"Pek çok Avrupa ülkesi eksi yönde büyümeye başladı. Türkiye dünyadaki ekonomik krize rağmen büyümesini devam ettiren nadir bir ülkedir. IMF'ye 23,5 milyar dolar borç ödendi. Faizler aşağıya çekildi. Nereden nereye. Şimdi önümüzde iki önemli seçim var. 2014 yılı önemli seçimlerin olacağı yıl. Bizim burada yükselişimizi muhakkak devam ettirmemiz lazım. Dolayısıyla 1. husus vatandaşa yaptığımız bütün hizmetleri anlatmamız gerekiyor ." 
Dinar İçin Büyük Düşünüyoruz
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu Dinar’da katıldığı Ramazan Bayramı Bayramlaşma merasiminde Afyonkarahisar’a her bayram olduğu gibi bu bayramda da 5 tane müjde ile geldiğini ifade ederek şunları söyledi, “Dinar ilçemizde biten işler olarak Karakuyu Sulaması, YAS Sulama Şebekesi, Dinar Saz Arazileri Sulaması, İlçe Merkezi Taşkın Koruma ve Yıprak ve Kınık Kasabaları taşkın koruma tesisleri sona erdi. Yine çöl ovasında yapımı devam eden gölet çalışmalarımız devam etmektedir. Sulama çalışmalarının yanı sıra ağaçlandırma ve Ormancılık çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Dinar’a 1 adet kent ormanı, 2 adet piknik alanı, 12 adet köy ormanı, 10 adet şehitler ormanı kuruldu. Bu çalışmaların yanı sıra, 2013 yılında 26 aileye süt sığırcılığı kredisi verilerek 330.850 TL ferdi kredi verilecek. Diğer yatırımlar olan TOKİ 858 konut inşa etti. 110 adet toplu konut da bitmek üzere. Sağlık kapsamında 100 yataklı yeni Dinar Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor. Merkez 1 nolu sağlık ocağı, bir adet ambulans ve 112 istasyonlarda yatırımlar arasındadır. Ulaştırma çalışmaları kapsamında dinar Dazkırı yolu bölünmüş yol olmuştur. Dinar Çivril ylu toplam uzunluğu 19 km olan projenin 12 km si tek yol olarak tamamlandı. Bütün bu çalışmaların yanın da ise, zirai destekler, emniyet ve sosyal güvenlik alanında da çalışmalar sürüyor. Dinar Sosyal Güvenlik Merkezi halen Dinar Hükümet Konağı zemin katında faaliyet göstermekte. Mülkiyeti SGK’ya ait olan 1031 m2 arsaya hizmet binası inşaatı devam etmektedir dedi.
Protokol Birer Konuşma Yaptı
Bakan Eroğlu’nun Dinar ziyaretinde yaptığı konuşmadan önce, Ak Parti Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Dinar İlçe Kaymakamı Avni Kula ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, birer konuşma yaparak herkesin bayramını kutladı.
Park Ala’da düzenlenen bayramlaşma törenine il ve ilçe protokolünün yanı sıra, AK Parti Genel Merkezi Hukuk Müşaviri Ali Özkaya, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Danışmanı Mustafa Tarlacı, Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Metehan Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri de katıldı.
Editör: Haber Merkezi