Bakan Eroğlu, “Dinar’a 15 Yılda 400 Milyon TL Yatırım yaptık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde Cumhuriyet Caddesinde Toplu Temel Atma Töreni ve Sertifika Dağıtım Merasimine katıldı.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Adayı Av. Ali Özkaya, Dsi Isparta 18. Bölge Müdürü Mahmut Berber, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er ve vatandaşların katılımlarıyla sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Programda bir konuşma yapan Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Dinar’a Ak Parti hükümetinin Milyon TL’lik yatırımlar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının, Orman Bakanlığının, Sağlık Bakanlığının, Ulaştırma Bakanlığının ve TOKİ’nin ilçede bir çok projeye imza attığını ifade eden Özkaya şunları söyledi, “Bazen soruyorlar, Ak Parti Dinar’a ne yaptı? Soranlar olduğu zaman arkadaşlarıma dedim ki, bastırdığımız broşürleri dağıtın. Tek tek Dinarlı fotoğraflarıyla görecek. Öyle hayali yok. Onlar boş boş konuşur Ak Aprti yapar. Bakınız bu brpşürde yapılanlar yazıyor. TOKİ’ye bir ilk okul, bir orta okul, imam hatip lisesi, 300 kişilik pansiyon, eski kütüphanenin imam hatip orta okulu olması, Menderes İlk Öğretim Okulu, Atatürk YİBO 278 Kişilik yurt, eski ceza evinin yerine 200 kişilik yurt. Dinar MYO’ya ek bina. Kredi ve yurtlar kurumu, Dinar Fen Lisesi açılması, 125’ıncı yıl ana okulu, Göçerli, Yıprak, Tatarlı, ilk okulları ve liseleri yapılıyor. Bunun yanında TOKİ evleri, Türkiye’de bir ilçeye yapılan en fazla TOKİ evi Dinar’dadır. Dinar Devlet Hastanesi, 25 civarında hekim ve 260 kişinin çalıştığı bir kurum oldu. En son MR cihazı da alındı. İlerleyen dönemde B sınıfı hastane olacak ve bütün eksik doktorlar gelecek” dedi.

Dinar’a 15 Yılda 400 Milyon TL Yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Dinar’da katıldığı temel atme ve sertifika dağıtım merasiminde Dinar’a 400 Milyon TL yatıırm yapıldığını söyledi. 3 baraj ve Çağlayan Göleti yaptıklarını ifade eden Bakan Eroğlu şunları söyledi, “81.158 dekar araziyi sulamaya açtık ve çitftçilere yıllık 89 Milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 6 derenin ıslahını tamamladık. 7,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 10 şehitler ormanı, 12 köy ormanı, 3 mesire yeri tesis ettik. Bu yatırımların yanında içme suyu tesisleri, atık su arıtma tesisleri, barajlar, göletler, sulama tesisleri ve ağaçlandırma çalışmalarımızı yaptık” dedi.

Konuşmaların ardından gelir getirici fidan kapsamında çiftçilere sertifikaları dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi