Ayhan Kalkan’ın “İz Bırakanlar” kitabı okurlarıyla buluştu

Araştırmacı Gazeteci Yazar Ayhan Kalkan 2018 Ağustos ayında Belediye Kültür Yayınlar dizisinde yayınlanan GEYİKLER’DEN DİNAR’A İZ BIRAKANLAR 2 isimli 520 sayfa büyük boy kitabının okuyucularıyla buluştu.

Kalkanın 21. Yayınlanmış kitabı olan İZ BIRAKANLAR kitabı 2007 yılında daha önce 200 sayfa olarak aynı boyda yayınlanmıştı. Aradan on yıl geçmesinedeniyle kitap güncelleştirilerek ikinci baskısı yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonunda hazırlanarak 520sayfa veiçinde 600 fotoğrafın da bulunduğu başkan ACAR’ın deyimiyle gelecek neslin sık sık arayacağı kaynak bir kitap olmuştur.

17 Ağustos2018 tarihini atarak imzalayarak makamında verdiği yeni kitabı başkan Saffet ACAR’a veren yazar KALKAN” Dinar edebiyatına Altmışı aşkın bir Eser kazandırıp basılmasını sağlayan siz sayın belediye başkanımızın bu çalışması Türkiye’de bir ilktir. Bugün ben 75 yaşına giriyorum bu tarihide atarakimzalayıp verdiğimbu kitabımı okurlara kazandırdığınız için size nasıl teşekkür etsek bilemiyorum. Gelecek nesil bu eserleri görünce Dinarda nasıl bir başkan varmış ki bu kadar eseri edebiyatımıza kazandırmış diye sizi sevgiyle hatırlayacaklar. Benim çok merak ettiğim bir konu acaba GELECEK BELEDİYE BAŞKANLARI Belediyemiz KÜLTÜR yayınlarının devamını getireceklermi? Yoksa bütçemiz elverişli değil deyip SON ‘muverecekler ”Dedi.

Başkan Saffet ACAR”Dediğin gibi Belediye Kültür Yayınlarını gerçekleştiren Türkiye’de tek belediye biziz. Ben gelecek nesile sizler gibi yazarlarımızın eserlerini bırakmak,Okurlarınıza böyle eserleri veren bir başkan olarak çok mutluluk duyuyorum. Özellikle Dinar konulu kitapları şimdi 40/50 yaşın üstündeki kişiler severek hatırlayıp okuyacaklar. Yeni nesil de özlem duyarak kimler gelmiş kimler gitmiş diyecekler. Ben bile sayfayı açtığımda karşıma meşhur İMREN lokantamız çıktı RahmetliKadir amcayı hatırladım.Eski belediye başkanlarımız,Kaymakamlar,Ünlü Kerim usta gibi kişiler kimler varsa… Hakikaten bu bir ansiklopedik kaynak kitap olmuş seni içtenlikle kutluyor devamını bekliyorum.”dedi.

Kalkanın 3 yeni kitap çalışmasının çok yakında baskıya hazır hale geleceğini öğrenen Başkan ACAR “Dinar edebiyatına yeni eserler kazandırmaya devam yazarlarımıza her zaman destek vermeye hazırım ”dedi.

Editör: Haber Merkezi