Atık Yağ Toplama Kampanyası Devam Ediyor

Dinar Belediyesi tarafından “Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama” kampanyası ile 5 litre kullanılmış bitkisel atık yağ getiren herkese 1 litre Ayçiçek yağı hediye edilmeye devam ediyor.

Kampanya kapsamında Dinar’ın lokantacı esnaflarından Ramazan Kayı duyarlı bir davranış gerçekleştirerek kampanyaya büyük destek verdi. Dükkânında kullandığı atık yağları çöpe atmayarak bir kap içerisinde belediyeye getiren Ramazan Kayı, kampanyanın önemine dikkatleri çekerek herkesin katılmasını istedi.

Dinar Belediyesi Çevre Mühendisi İsa Akar’ın proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirlettiği, kanalizasyon hatlarını tıkadığı, kanalizasyon işletme maliyetini artırdığı, en önemlisi de çevre ve insan sağlığına zarar veren bitkisel yağların toplanması ve geri dönüşümü konusunda çalışmalar yapılmaktadır.” dedi.

Kampanya yılsonuna kadar devam edecek olup evlerinde biriktirdikleri kullanım ömrü dolmuş bitkisel atık yağları Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne getiren vatandaşlarımıza 1 litre ayçiçeği yağı hediye edileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi