Atamızı vefatının 83. Yıl dönümünde saygı ve şükranla anıyoruz

Dinar İlçemizde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yılı münasebetiyle Çelenk sunma töreni ve anma programı gerçekleşti.

Anma programı öncesinde ilk olarak saat 08:45’de Cumhuriyet meydanında Dinar İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığımız çelenkleri Atatürk anıtına bırakıldı.

Çelenklerin bırakılmasının ardından saat 09.05 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde belediye bandomuz eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.

Çelenk sunma töreninin tamamlanmasının ardından program saat 09:30’da Belediyemiz Kültür Salonunda gerçekleşen anma programı ile devam etti.

Anma programı Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde istiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Atatürk’ün Hayatı adlı video gösterisi sunumu gerçekleşti.

Video sunumunun tamamlanmasının akabinde ise Öğrenciler tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan Şiirlerin ve Oratoryo gösterisinin gerçekleştirildi. Son olarak ise Atatürk’ün sevdiği şarkılar adlı müzik dinletisi gerçekleşti.

Program ilçemizde düzenlenen yarışmalarda dereciye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler tarafından ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Atatürk’ü Anma Programına; İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP ilçe Başkanı Ali Arıkan, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İYİ Parti Dinar İlçe Başkanı Oktay Sayın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Taşıcılar Kooperatifi Başkanı Bayram Ceylan, Ziraat Odası Başkanı Cengiz Güçlü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Can Bekle, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Afyonkarahisar Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tevfik Kılıçkaya, Merkez Mahalle Muhtarlar Başkanı Mehmet Gürpınar, Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi