Ata’mızı Saygıyla Andık

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83’üncü yılı münasebetiyle Dinar’da düzenlenen anma programına çok yoğun bir katılım sağlandı.
Dinar Cumhuriyet Meydanında Ata’nın manevi huzuruna Dinar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı makamları çelenkleri bırakıldı. Çelenk sunma programından sonra ise saat 09:05’te Atatürk’ün manevi manevi huzurunda sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Son olarak ise İstiklal Marşımız okundu.
Cumhuriyet Meydanında yapılan programdan sonra Atatürk’ü anma etkinlikleri Belediye Kültür Sarayında devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra, şiirler, video gösterimleri, orotoryo gösterisi, Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve son olarak ise ödül töreni gerçekleştirildi.
10 Kasım için düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ise ödüllerini Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı ve Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler takdim etti. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi