“Alzheimer Hastalığı İle Yaşam” Konferansı Düzenlendi

Dinar Belediye Başkanlığı ve Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Derneği tarafından Dinar’da alanında uzman il dışından gelen birçok bilim insanının katıldığı “Alzheimer Hastalığı İle Yaşam” konulu konferans düzenlendi.

Programa Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, Yakındoğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Gerontologlar Derneği Başkanı Uzm. Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal ile çok sayıda bilim insanı, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar’da açılması planlanan Alzheimer merkezinin önümüzdeki döneme açılacağını vurgularken; “ Her şeye rağmen yaşlılık ve yaşlanma konusundan ülkemizde önde gelen belediyelerden bir tanesiyiz, Dinar gibi küçük bir yerde büyük işler yapıyoruz.Önümüzdeki dönem bu Alzheimer merkezimizi ilçemize kazandıracağız.Ben sırtımı bilime dayadım.Arkamda Akdeniz Üniversitesinin bilim insanları var” dedi.

Uzm.Dr. Melih Vural ise yaptığı sunumunda Alzheimer hastalığı hakkında bilgi verirken vatandaşlardan gelen sorularıda cevapladı.

Editör: Haber Merkezi