Ak Parti Dinar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

Ak Parti Dinar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Dinar Gar Park’ta gerçekleştirildi. Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Uluçay ve Ak Parti milletvekili Av. Ali Özkaya’nın katıldığı toplantıda yerel ve ülke gündemine ilişkin konular görüşüldü. Ak Partili vatandaşların da yakından ilgi gösterdiği Danışma Meclisinde bir açılış konuşması gerçekleştiren Ak Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, dinar ilçe teşkilatından partinin kurulduğu günden bugüne görev alan bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi, “Ak Parti sıradan bir teşekkül değildir. Bizler Ak Parti sevdalısı bireyler olarak buradayız. Türkiye nasıl binlerce yıllık tarihimizde son halka ise Ak Parti’de bu büyük davanın günümüzdeki en önemli temsilcisidir. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

İGM Üyesi Çetin Yapılan İşleri Anlattı
Ak Parti Afyonkarahisar İGM Üyesi Ahmet Çetin İGM’nin Dinar’a yaptığı yatırımlarla alakalı söz alarak bir konuşma gerçekleştirdi. 2020 yılı içerisinde Dinar’a ayrılan 51 bin metrekare parke taşı olmasına rağmen köylerde 62 bin metrekare taş döşendiğini ve köylerin yol sorunu kalmadığını belirtti. Çetin, Yol çalışmalarında büyük bir özveriyle çalıştıklarını da belirterek, “Köylerde yatırım yapılmadık yer kalmadı. Muhtarlarımızdan da bizlere ulaşan şimdiye kadar bir sorun yok. İçme suyu sorunu çeken köylerimize sondaj çalışmaları yaptık. İyi sonuçlar aldık” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Sarı Çalışmalarını Anlattı
Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı AK Partinin danışma meclisi toplantısında göreve geldiği andan itibaren yaptığı çalışmaları ve yapacağı işleri anlattı. Dinar halkına yeniden teşekkür ettiğini yüzlerini kara çıkartmayacak şekilde çalıştıklarına inandığını söyledi. Dinar’da ilk düşüncelerinin esnaflar olduğunu da kaydeden Başkan Sarı şunları söyledi, “Kaldırımlarımızı yaparken engelli vatandaşlarımızı düşündük. Dinar’da gençlerimize yönelik iş sahaları açıldı. Bunlara ön ayak olduk, LC Waikiki ve köfteci Yusuf açıldı. Şu anda 75 kişi buralarda çalışıyor. Bu sayı Nisanda 125 olacak. Ayrıca biz her zaman sayın vekilimizin desteğini gördük. Her yaptığımız işte eli ayağı var. İyi ki böyle bir vekilimiz var. Görevi ilk devir aldığımızda ilk işimiz mezbahaneyi açmaktı. Bunu hep birlikte başardık. Ülkemizin bir sorunu olan sahipsiz sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi kurduk. Ancak buradaki algıyı yıkamadık. Vatandaşlarımız merkezin çalışma şeklini bilmiyor. Sokak hayvanlarını gerekli işlemlerin ardından aldığımız yere bırakmak zorundayız. Cumhuriyet meydanı 1990 yılında eski belediye başkanı zamanında park haline getirilmiş. Zamanla bu park amacı dışında çalışmaya başladı. Biz de adına yakışı bir şekilde Cumhuriyet Meydanı yaptık. Spor bakanlığımız aracılığıyla ilçemize gençlik merkezi halı saha ve yüzme havuzu yapma projemiz var. Bunun dışında mevcut futbol sahamızı sentetik çim yapmayı düşünüyoruz. Büyük Menderes Nehri ihale oldu inşallah yapımına kısa sürede başlayacak” dedi.
İl Başkanı Uluçay: Pandemi Nedeniyle Yapamamıştık
Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Uluçay Dinar’da düzenlenen danışma meclisi toplantısında pandemi nedeniyle toplantılara uzun bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını, danışma toplantılarının birlik ve beraberliği artırıcı eğitim toplantıları olduğunu söyledi. Dinar’da birlik ve beraberliği görünce çok mutlu olduğunu da kaydeden Uluçay konuşmasının devamında şunları kaydetti, “2023 Hedeflerimizde birlik ve beraberlik içerisinde daha da ileriye götüreceğiz. Biz de Dinar’ın bir evladıyız. Bizlere buraya hizmet etmek yakışır. Bizlere düşen ne görev varsa yapacağız. Vekilimizin destekleriyle dinardaki internet ve telefon sıkıntısını çözeceğiz. İGM yatırımları anlamında tüm kaynakları kullanarak çalışmalar hızlanacaktır. İnşallah 2023 seçimlerinde kapı kapı dolaşarak vekilimizi mahcup etmeyelim. Hep birlikte elimizden gelenin fazlasını yaparak emin adımlarla yolumuza devam edelim” şeklinde konuştu.

Milletvekili Özkaya Yapılacakları Anlattı
Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya gerçekleşen toplantıda Dinar’a yapılan ve yapılması planlanan yatırımları anlattı. Dinar’da yol yapımında Dinar Belediyesinin çok başarılı olduğunu ve birçok yolun genişletildiğini bildirdi. Çok işlerin de başarıldığını söyleyen Milletvekili Özkaya, “Termik santral için bulunan kömür muhahhak değerlendirilecek. Termik santral olarak çalışmasa bile kömür buradan alınıp başka yerlerde değerlendirilecek. Dombay ovası kapalı sulama sistemi uzun bir süredir uğraştığımız bir durum. Yatırım kapsamına alındı. İnşallah ihalesini yapıp işi başlatacağız. Büyük Menderes projesinde ise bu hafta için ihaleyi alan firma işe başlayacak. Burayı da güzel bir şekilde yapıp halkın hizmetine sunacağız” dedi. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi