Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Yüksel Muhtarlarla İstişare Etti

Ak Parti İlçe Başkanı Yüksel Muhtarlarla İstişare Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Aygündüz, Hasan Karakuş, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Osman Duman ve Ak Parti Dinar Gençlik Kolları Başkanı Fatih Salman Dinar merkeze bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Ak Parti Dinar İlçe Teşkilatı binasında gerçekleştirilen toplantıda ilçenin ve mahallelerin sorunları ele alındı. Ak Parti İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’yı telekonferans sistemiyle muhtarlar ile görüştürdü. İlçenin sorunlarını milletvekiline ileten muhtarlar, sormak istedikleri soruları sordular.

Toplantı öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, her ne kadar Ak Parti İlçe Başkanlığında toplanılsa da şu an ki konunun ve amacın kesinlikle siyaset olmadığını, her muhtarın fikrini, sorununu, tartışılabilir bir boyutta söyleyebileceğini, mantık çerçevesi içinde istişare etmek istediğini söyledi.

Dinar’a bağlı mahalle muhtarları ilçenin sorunları ve yapılması gerekenler olarak gördüğü konular olan, 4 Yıllık Yüksek Okulun nereye yapılması gerektiği, eski hastane binasının nasıl değerlendirileceği, hastanede yaşanan uzman doktor sıkıntısı, polis açığı, İŞKUR hizmet noktasında hiçbir memurun bulunmaması, Suriyelilerle alakalı politikalar, kapanan mezbahane için yapılması gerekenler gibi belirli başlı sorunlar Ak Parti İlçe Başkanına ve Ak Parti Milletvekiline soruldu.

Telekonferans ile muhtarların sorularını yanıtlayan Milletvekili Ali Özkaya bu ziyaretten ötürü çok memnun olduğunu belirterek muhtarlara şöyle seslendi, “En belirgin sorunlardan olan hastanemizdeki doktor açığı sıkıntısını kısa sürede çözmeyi umut ediyoruz. Dinar için 11 adet doktor talebimiz olacak. Şu anda sizlerle telefon görüşmesi yaptıktan sonra Sağlık Bakanımız ile konuyla alakalı görüşmem olacak. Eski hastaneyle ilgili olarak ise bu yerin yıkılması gerekmektedir. Burayı ilerleyen dönemlerde eğitim yatırımı için kullanmayı hedefliyoruz. Dinar’a yapılacak olan 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun yeriyle alakalı olarak netleşen bir yer yok. Devlet Demir Yollarına ait olan 10 Bin m2 lik alanı ilk etapta uygun gördük. Çünkü Yüksek Okula ve KYK yurduna yürüme mesafesinde olduğu için bu yer ideal.  Eğer muhtarların bildiği önereceği bir yer varsa söylesinler. Mezbahane ile ilgili ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile ne yapılması gerekiyorsa görüşelim. Ancak burada belediyeye çok iş düşüyor. Kaç defa kapanmasını ertelettik, bir ara kasap esnaflarımızla toplantı yaptık ancak bir sonuç çıkmadı. Suriyelilerle alakalı olarak ise biz Türkiye olarak Suriye’de ülkemizin güvenliği için savaşıyoruz. Önceden Hatay’a, Kilis’e sık sık bomba düşerdi. Fırat Kalkanı Operasyonu başladıktan sonra bu olaylar sona erdi. Yine Dinar’a bağlı Toptepe, Şuçıkan, Pınarbaşı ve Gazi Mehmet Çavuş mahallelerinde kentsel dönüşüm yapılmalı. İlçeye yapılacak olan 816 adet konutun ise ihalesi 1 ya da 2 ay içerisinde yapılacak” dedi.

Milletvekili Özkaya’nın telefon görüşmesinden sonra muhtarların taleplerini ve sorularını yanıtlamaya devam eden Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, üzerinde sıkça durulan 4 Yıllık üniversitenin nereye yapılması gerektiği ile alakalı olarak okulun illerde şehir dışına bile yapılabileceğini, küçük ilçelerde ise öğrenci sirkülasyonunun olması adına çarşı merkezine yakın bir yere yapılmasının çok daha uygun olacağını söyledi. Tren Garı bölgesinin çarşı merkezine ve öğrenci yurduna yürüme mesafesinde olduğunu belirten Yüksel, “İlçemizde bulunan Güriş firmasıyla bazı görüşmeler yapıldı. 4 Yıllık Yüksek okulun yapımı için yardımcı olacaklarını beyan ettiler. İŞKUR hizmet noktasında yaşanan sorunla alakalı olarak ise, burada kaymakamlıkta görevli bir memur hizmet vermekte idi. Bu memurumuzun da sağlık durumundan dolayı çok sık izin aldığını gördük. Ancak yapılan görüşmeler sonucunda oraya yeni bir personel daha gelmesi için karar verildi. Pazartesiden itibaren her gün açık olacaktır” dedi.

Muhtarlar 4 Yıllık Okul İçin Yer Önerisinde Bulundu

Dinar’a bağlı mahalle muhtarları 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu için siyasilere yer önerisinde bulundu. Muhtarlar, eski hastane binasına, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Askerlik şubesinin de eklenerek çok geniş bir alan oluşacağı, o bölgenin de maddi açıdan kalkınacağını ve o bölgede 8 mahallenin bulunduğunu söylediler.

Toplantının son bölümünde ise 16 Nisan 2017 ‘de Yapılacak Halk Oylamasıyla ilgili olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yeni Anayasa konularında bilgilendirmelerde bulunan Yüksel, Ülkemizde konuşulduğu gibi rejim sorunu olmadığını ve olmayacağını, Rejimin sonuna kadar Cumhuriyet rejimi olacağını belirtti. Güçlü Millet, Güçlü Devlet bilinciyle, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet düşüncesi birlik ve beraberliğimizin teminatı olacaktır. Kararımız evet olsun ” diyerek muhtarlarımıza katılımlarından dolayı şükranlarını sundu.

Editör: Haber Merkezi