Ağaç Dalları Yüzünden Daralan Yollarda Büyük Tehlikeler Yaşanabilir

Dinar Çivril karayolunun ilk kilometresinde Beş pınar Mevkii geçtikten sonraki daralan tek şeritli yolda ve Dinar Çakıcı yolu üzerinde yol kenarlarında bulunan sahipsiz söğüt ağaçları trafik için büyük tehlike oluşturmaya başladı.

Gazetemize araç sürücülerinden gelen şikâyetler üzerine kazaların ve kaza risklerinin arttığı belirtildi. Dinar-Çivril kara yolu üzerinde bulunan ağaçların dallarının yolu daralttığı, böylelikle özellikle büyük araçların ya da otobüslerin bu dallara çarpmamak için yolu ortaladığı, karşıdan gelen bütün araçlar için ise büyük risk oluşturduğu söylendi.

Çözüm yolu olarak ise bu yollarda bulunan ve dallarıyla kara yollunu daraltan ağaçların budanması ve böylelikle araç sürücülerinin de görüş açılarının daha da genişleyebileceği kaydedildi.

Aynı şekilde de Çakıcı köyü yolu üzerinde bulunan ağaçların da trafik açıcından tehlike arz ettiğini belirten vatandaşlarımız, “Bu yollarda görüş açımız daralıyor. Aynı zamanda otobüs tarzı büyük araçlar ağaç dallarına çarpmamak için yolun ortasından geliyor. Ağaç dalları yüzünden büyük kazalar meydana gelebilir. Gereken önlemin alınması lazım” dediler.

Editör: Haber Merkezi