ACAR’DAN REKOR BAĞIŞ

Dinar Eğitim Gönüllüleri Derneği 10. Eğitime Katkı Gecesi Park Ala’da düzenlenen bir organizasyon eşliğinde gerçekleştirildi. Toplamda 841 öğrenciye burs toplandığı gecede Dinarlı iş adamı Mehmet Acar her yıl olduğu gibi bu yılda da burs rekoru kırarak 250 öğrenciye burs imkânı sağladı. Eğitim Gönüllüleri Derneğine 50 Bin TL yardım yaparak Dinarlı öğrencilere büyük destek olan Dinarlı İş Adamı Mehmet Acar her zaman eğitimin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlanılan gecede açılış konuşması gerçekleştiren Dinar Eğitim Gönüllüleri Başkanı Mehmet Öztürk, geleceğimizin teminatı olan gençlerin eğitim ve öğretimlerini en iyi şekilde tamamlamaları adına onlara destek olmak amacıyla 10 yıldır bir araya geldiklerini söyledi.
 
Geceye katılarak eğitime destek olanlardan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise gecede yaptığı konuşmasında, 10. Su tertip edilen eğitme katkı gecesinin çok önemli olduğunu, Dinarlı öğrencilerimize destek amacıyla bir araya gelindiğini belirterek şunları kaydetti, “İhtiyaç sahibi olan değerli gençlerimize bir nebze olsun eğitimde başarı sağlayabilmeleri adına katkıda bulunuyoruz. Bu özveriyi gösteren siz değerli Dinar halkıma ve Dinar Eğitim Gönüllüleri Derneğinin saygıdeğer üyelerine şükranlarımız arz ediyorum” dedi.
 
Geceye katılan ve eğitim gönüllüsü olan Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin yaklaşık iki yıldır Dinar’da görev yaptığını ve ilçenin tespitlerine göre bir asaletinin olduğunu söyledi. 1915 yılında bu milletin Çanakkale Savaşını kazandığını ve o savaşta İstanbul’daki bütün üniversite öğrencilerinin kaybedildiğini ifade ederek şunları söyledi, “O dönemde Cumhuriyete giden yol fakir bir yol olarak gitti ve Cumhuriyet uzun bir zaman insan yetiştirmek için uğraştı. Şimdi bütün bunlardan esinlenerek görüyorum ki bizim ilçemize hayırsever vatandaşlarımız bir araya gelmişler. 10 yıldan bu tarafa çok önemli bir çalışmaya imza atıyorsunuz. Hepinize teşekkür ederim” dedi.
 
Gecede yapılan konuşmaların ardından burs verenlerin isimleri tek tek okundu. Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri tarafından gecede satılan biletler için kura çekiminin ardından şanslı rakamlar çeşitli hediyeleri kazandı.
 
Editör: Haber Merkezi