ACAR ÖZEL HAREKÂT PARKURUNU ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar ve bölgemizde bulunan gençler için hazırlanan özel harekât parkuruna ziyarette bulundu.
Başkan Saffet Acar’ın talimatı ile ilçemizde bulunan Belediye Kapalı Spor Salonu tesislerine polis, astsubay ve özel harekât mülakatlarına katılacak gençlerimiz için ücretsiz parkur eğitim alanı kuruldu. Parkur eğitimi; Emekli Dinar Gençlik ve Spor Müdürü ve Antrenör Cemalettin Bozkurt ve Güreş Antrenörü Baki Öztürk tarafından veriliyor. Kurulan mevcut parkura yeni ekipmanlar da eklenerek parkur standart hale getirildi. Parkur eğitimi hafta içi akşamları 19:30 – 21:30 arası veriliyor. Belediye Başkanı Saffet Acar beraberinde bulunan Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek ve Eski Özel Harekât Polisi ve Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Nuri Çetin ile birlikte kapalı spor salonuna ziyarette bulundu. Antrenör Cemalettin Bozkurt ve Tesis Amiri İbrahim Gökçe parkur çalışmaları hakkında Başkan Acar’a detaylı bilgi verdi. Bozkurt, sadece Dinar değil çevre ilçe ve köylerden gelen gençlere de eğitim verildiğini belirtti. Şuana kadar 7-8 gencimizin mülakatı kazandığını, bundan sonra da kalan zaman içinde 7-8 gencimizin kazanması için çalışacaklarını ifade etti.
Başkan Saffet Acar ise konuşmasında şunları söyledi; “Bu çocuklar bizim çocuklarımız, biz bunlarla onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Geleceğimizin teminatı gençler, elbette bu gençlerimiz burada iyi bir eğitim alacaklar sizlerin sayesinde, almış oldukları bu eğitimlerle de sınavı kazanacaklar. Vatanımıza milletimize devletimize hizmet edecekler. Bende bu gençlerimize güveniyorum, hepsi de pırıl pırıl gençler bunların kazanacağına da canı gönülden inanıyorum. Hocalarımızı kutluyorum, hocalarımız bizden hiçbir beklentisi olmadan fahri olarak geliyorlar, sizlere eğitim verme adına burada bulunuyorlar. İmtihanlarda hiçbir zaman yapamam demeyin “ben kendime güveniyorum, ben bunu yaparım” yapamazsanız da deyin ki ben bunu yaparım. Çünkü azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz, başarılar diliyorum” dedi
Gençlere moral vermek amacıyla parkur ziyareti yapan Eski Özel Harekât Polisi ve Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Nuri Çetin ise konuşmasında şunları belirtti; “Bende 26 yıl önce bu arkadaşlar gibi bu yollardan geçtim. Şerefimle özel harekâtçılığı yaptım, bu arkadaşlarında annelerine babalarına ve kendilerine teşekkür ediyorum vatan için böyle bir göreve geldikleri için, Türkiye’nin her yerinde bu kurslar gösteriliyor ama ücretli. Sayın Belediye Başkanıma ve belediyemize gençlere böyle bir imkân verdiği için teşekkür ediyorum” dedi
Daha öncede polislik mülakatları için parkur eğitimi verdiklerini belirten Milli Güreşçi ve Antrenör Baki Öztürk, verilen 2 aylık parkur eğitimi ile 13 gencimizin polisliği kazandığını ve parkurun ücretsiz olarak bölgede tek olduğunu belirtti. Parkur eğitimi almaya gelen gençler ise Belediye Başkanı Saffet Acar’a kendilerine yapmış olduğu hizmetten dolayı teşekkür ettiler.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi