Acar: 'Birlik ve Beraberlik İçinde Yönetmeye Devam Ediyoruz'

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Dinar’a bağlı 28 mahalle muhtarıyla birlikte Dinar’ın ve mahallelerin sorunlarını görüşmek ve fikir alış-verişinde bulunmak üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Dinar Belediyesi Birim Amirlerin de tam kadro olarak katıldığı toplantıda, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Mahalle sorunları, gündeme ilişkin sorular ve 2015-2016 yılı içerisinde yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

30 Mart 2009 tarihinden bu tarafa yaklaşık 6 yıldır Belediye Başkanlığı görevini layıkıyla yürüttüğünü belirten Başkan Saffet Acar, ‘Dinar Belediyesini 5 yıl muhtarlarımızla birlikte yönettik, ikinci dönemimizde de birlik ve beraberlik içerisinde yönetmeye devam edeceğiz’ dedi.

Muhtarlığın çok zor ve meşakkatli bir iş olduğunun altını çizen Başkan Acar, şunları kaydetti, ‘Muhtarlarımız belediyenin yüz akıdır. Cenab-ı Allah herkese millete hizmet etmeyi nasip etmez. Amacımız hep aynı, beldemize, ilçemize mahallemize en iyi hizmeti sunabilmenin gayretleri içindeyiz. Afyonkarahisar’ın merkez ilçe dahil nüfusunu artırabilen tek ilçe Dinar olmuştur. Resmi kayıtlar henüz gelmedi ancak, İlçemizin nüfusu 27 Binin üzerine tahmini olarak çıkmış bulunuyor’ dedi.

Pazar Santral ve Bağlar Mahallelerine Doğalgaz Geliyor

Muhtarlar toplantısında konuşan Belediye Başkanı Saffet Acar, belediye başkanlık döneminin ilk beş yılında alt yapıya büyük önem verdiklerini bu bağlamda, doğalgaz ve yol yapım çalışmalarının en iyişekilde yapıldığını söyledi. Dinar’da 5232 doğalgaz abonesi bulunduğunu kaydeden Acar, 3542 kişinin doğalgazı döşendiği halde evlerine bağlatmadığını söyleyerek şunları aktardı, ‘2015 yılı projesinde 18 kilometre doğalgaz yapım işi var. Bunun için anlaşma sağlandı. Yeni Çivril yolunun hizmete açılması halinde bu yol belediyeye devir edilecek ve doğalgaz şirketi de bu hat üzerinden Bağlar, Pazar ve Santral mahallelerine doğalgaz döşeyebilecek’ ardından ise kilitli taş ve sıcak asfalt çalışmalarına başlayacağız’ dedi.

‘Önümüzde Çok Proje Var’

2015 ve 2016 yıllarında ilçeye yapılacak olan yatırımları anlatan Belediye Başkanı Acar, ilk projesinin lise caddesinin de genişletme çalışması yapılarak bu yolun ışıklı bir yol haline getirmek istediklerini ifade etti. Yolun bulvar yol şeklinde yapılacağını belirten Acar, ‘Bu çalışmamızın yanında Cumhuriyet Meydanı projemiz var, SDÜ Mimarlık bölümüne projesini çizdiriyoruz. Şimdiki garaj artık istenilen seviyede kullanışlı bir yer değil. Yeni garaj projemiz IYAŞ ile akıllı kavşak arasında bulunan boşluğa yapılacak. Dolayısıyla her iki yönden gelen otobüsler garajımıza girecek. Yeni Pazar projemiz ise kültür merkezi ile birleşen bir Pazar yeri olacak. Mezbaha projemiz hazır, AB kriterlerine göre çizildi’

Allah Kimseyi Alzheimer Hastası Etmesin

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Alzheimer Evi kurduklarını ancak bazı nedenlerden ötürü burayı hizmete açamadıklarını ifade eden Başkan Acar konuyla ilgili şunları söyledi, ‘Hasta yakınlarımız merakla ne zaman hizmete gireceğini soruyorlar. Biz sadece bakanlıktan izin istiyoruz. Kurduğumuz bölgede Alzheimer evini açmaya izin vermediler. İmar işlerimiz konu üzerinde çalışıyor farklı bir bölgeye hizmet binamızı kuracağız. Allah Kimseyi Alzheimer Hastası etmesin’ dedi.

‘453 Dairelik Konutlar Yapılacak’

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar kentsel dönüşüm projesi kapsamında Dinar’a Gaziantep Şahinbey ve Rize Çamlıhemşin modelinde 152 daire yapılacağını, bu yatırımın akabinde ise hedeflerinde 453 adet konut projesi olduğunu söyledi.

Gerçekleşen toplantının ilerleyen bölümlerinde ise mahalle muhtarları mahallelerinde bulunan sorunları Başkan Acar’a aktardı. En fazla doğalgaz sorununu aktaran muhtarlar, mahallelerin temizliği metruk binaların yıkımı gibi belli başlı temel sorunların ne zaman çözüleceğini sordu.

Editör: Haber Merkezi