ACAR, 1. GÜN BELEDİYE GİRİŞİNDE KARŞILANDI
Belediye Başkanı Saffet Acar, 2. dönem başkanlığının birinci gününde belediye önünde yoğun bir kalabalık ile karşılandı. Başkan Acar adına ilk gün Gürbüzerler Aile Kasabı da bir adaklık boğa kurban ederek ilk akan kanı Başkan Acar’ın anlına sürdüler. Gazi Yılmaz tarafından yapılan dua sonrasında Başkan Saffet Acar, Bando eşliğinde belediye hizmet binası giriş kapısı önüne gelerek bir konuşma yaptı. Acar konuşmasında; “29 Mart 2009 ilk dönem belediye başkanlığımı bitirdim. Dün sizlerin teveccühleriyle tekrar belediye başkanı oldum. Dinar’da bir ilki gerçekleştirdik. Siz değerli dostlarımın sayesinde ikinci kez arka arkaya belediye başkanı oldum. Tabi ki bu Dinar tarihinde önemli, bu nedenle Dinarlı hemşerilerimi kutluyorum saygılar sunuyorum. Gerçekten beni çok ama çok duygulandıran daha önce yüzde 51 ile belediyeye aldık, demek ki Dinar halkına iyi hizmetler vermişiz, onların takdirine layık olmuşuz, Dinar halkı bu sefer bizi yüzde 60 ile başkanlığa getirdi. İnşallah Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile bu gün başlayacağımı 5 yıllık maratonumuzu başarı ile sonuçlandıracağımıza inanıyorum, bu bağlamda sizlere güveniyorum Allah hepinizden razı olsun. Gerçekten ben Dinarı ve Dinarlıları seviyorum ve diyorum ki canım onlara kurban olsun. Ben Dinar aşığıyım Dinarlının hizmetinde olmaktan son derce onur ve gurur duyuyorum. Bana vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere sonsuz minnettarım, teşekkürlerimi bir borç bilir hepinize saygılar sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” Dedi
Acar konuşma sonrasında Başkanlık makamına geçerek tebrikleri kabul etti.     
SAFFET ACAR KİMDİR?
Saffet Acar, 1954 yılında Dinar’da doğdu. İlk ve Ortaokulu Dinar’da, Liseyi Eskişehir’de okudu. Anadolu Üniversitesi İşleteme Fakültesini bitirdi. Kendi şirketleri olan Acarlar Dokuma San. A.Ş. ve Acarlar Vagon San A.Ş. de toplam 150 işçi çalıştırmaktadır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir belgesi olduğundan 36 yıldır şirketinin finans ve muhasebe işlerini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Kendi işinin dışında bu güne kadar bulunduğu görevler;
Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı,
Dinar Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti Başkan Yardımcılığı,
Dinar Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı,
Dinar Spor Yönetim Kurulu Başkanı, Vergi Dairesi Takdir Komisyon Üyesi,
Tüketici Koruma Komisyonu Üyesi,
Dinar Eğitim Gönüllüleri Derneği Üyesi,
Dinar Marsyas Musiki Derneği Üyesi,
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tutuk evleri İzleme Kurulu Başkanı,
Adalet Bakanlığı Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Üyesi, (Hala devam etmektedir)
Afyon Kocatepe Üniversitesi Dinar Meslek Yüksek Okulu Öğretmenliği (Hala devam etmektedir)
Babasının Çiftçi olması nedeniyle, çalışma hayatı ilkokul çağında babasını yanında başlamıştır. Uzun yıllar biçerdöver operatörlüğü yapmıştır. Üniversiteyi gece okuyup gündüz çalışarak hiç sene kaybı olmadan bitirmiştir. Üniversite yıllarında; şoför okulu, taksicilik, gazetecilik, ambulans şoförlüğü gibi çok değişik işlerde çalışmıştır. Askerliğini, Deniz Subayı olarak Karamürsel’de yapmıştır. Renkli bir kişiliğe sahip olan Saffet Acar, Ortaokul çağlarında Eski Sanayi Camisinde müezzinlik yapmıştır. Isparta musiki derneğinde dokuz yıl Türk Sanat Müziği söylemiş ve beş yıl koro şefliği yapmıştır.
29 Mart 2009 yılında yüzde 51 oyla belediye başkanlığı yapmış, 30 Mart 2014 tarihinde ise yüzde 60’lık rekor bir oyla ilk kez üst üste 2 nci, Dinar’da ise 32. dönem Belediye Başkanı olmuştur.
 
Editör: Haber Merkezi