86 Konut Hak Sahibi Vatandaş Başkan Acar ile görüştü

Dinar İlçemiz Suçıkan Mahallesine TOKİ tarafından yapılan yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 51 hak sahibi konut fiyatları nedeniyle Belediye Başkanı Saffet Acar ile görüşme yaptı.

Suçıkan Mahallesinde kentsel dönüşüm programı kapsamında 213 projesi olan dairelerin 86’sı tamamlanarak noter çekilişiyle hak sahipleri belirlenmişti.Hak sahibi olan bazı vatandaşlar 110 konutlar bölgesinde konutunu talep etmiş, 51 hak sahibi vatandaş ise yerinde dönüşüm istemişti.

2012 yılında 113 bin tl bedel biçilerek sözleşme yapılan, 2018 yılında konutların yapılıp belirlenmesi sonrasında 113 bin tl rafa kaldırılarak 230 ile 280 bin tl arası bedel biçildi. Konutlarına 230 – 280 bin tl arası bedel biçilen hak sahipleri bu bedeli ödeyemeyeceklerini belirterek Belediye Başkanı Saffet Acar ile meclis toplantı salonunda bir araya geldiler.

Yapılan toplantıda mağduriyetlerini ifade eden hak sahipleri, TOKİ tarafından mağdur edildiklerini ve biçilen fiyatları ödeyemeyeceklerini söylediler. Yapılan istişareler sonrasında hak sahipleri Başkan Acar’dan TOKİ ile fiyat konusunda görüşmesi talebinde bulundu. Belediye Başkanı Saffet Acar ise yapılan istişarede TOKİ ile yazılı ve sözlü olarak temasa geçeceğini ve bu konu hakkında ne yapılması gerekiyorsa elinden geleni yapacağını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi