2016 YILI KURBAN KESİM EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ
 
Dinar Belediye Toplantı Salonu’nda, Dinar Belediyesi Veteriner Hekimi Oğuz Başkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Veteriner Hekim Hasan Bilgin, İlçe Sağlık Müdürlüğünden Kadir Aydın, ve Diyanet Görevlisi Ali Çelik tarafından verilen seminerde kurbanlık hayvan alırken nelere dikkat edileceği, İslami şartlara uygun olarak kesme işlemleri ve kurbanın kesildikten sonra nelere dikkat edileceği gibi bazı konular anlatıldı.
Dinar Belediyesi Veteriner Hekimi Oğuz Başkaya, iyi bir kurbanlığın taşıması gereken özellikler ve hayvan kesildikten sonra dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi aktardı.
Kurban atıklarının akarsu, su kanalı, sokaklara ve çöp konteynırların dışına gelişi güzel atmamaları gerektiğini vurgulayan Başkaya, plastik çöp poşetlerine konularak çöp konteynırlarının iç kısmına bırakılması, kurbanlık hayvanların kesildikten sonra kan, iç organlar ve ette görülebilen değişikliklerle ilgili bilgileri slayt gösterisi ile anlattı.
Başkaya, şüpheli durumlarda Belediye 353 6053 numaralı telefonlar aranmak suretiyle veteriner hekim talebinde bulunulmasının vatandaşların sağlığı yönünden önemli olduğunu belirtti.
 
 
Editör: Haber Merkezi