20 Kişilik İşe 251 Başvuru

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesinde Orman İşletme Müdürlüğünde 6 ay geçici süreyle çalıştırılmak için açılan 20 kişilik işçi kadrosuna tam 251 kişi başvuruda bulundu.

Dinar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kurada ismi çıkanlar sevindi, çıkmayanlar ise üzgün bir şekilde salondan ayrıldı.

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) Kapsamında İŞKUR aracılığıyla Dinar Orman İşletme Müdürlüğünde ağaçlandırma çalışmaları projelerinde çalıştırılmak üzere 20 personelin kurası Dinar Noteri tarafından çekildi. Notere gelen isim listeleri salonda okundu. Daha sonra kâğıtlara sarılı vatandaşların isimleri cam kavanozun içerisine konuldu. Kura ile belirlenen 20 kişinin isimleri yeniden salonda okundu.

Noter kurası çekimlerine gelen Dinar Orman İşletme Müdür Tuncer Yalçın, başvuruların çok yoğun yapıldığını ancak sadece 20 kişinin işe alındığını ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.

231 Vatandaş Üzgün Ayrıldı

Tam da kış mevsiminde havaların eksi derecelere düştüğü, yaşam şartlarının zorlaştığı zaman da vatandaşlara iyi bir iş imkanı doğmuştu. Orman İşletme Müdürlüğünde çalıştırılacak sadece 20 kişilik işe 251 kişi başvuru yaptı. Büyük umutlarla salona geldiklerini ifade eden ismi kurada çıkmayan vatandaşlar, “Nasip değilmiş, inşallah bir daha ki sefere” dedi.

Editör: Haber Merkezi