15 Kişi Kaçak Su Kullanırken Yakalandı

Dinar’a bağlı bazı mahallelerde belediye ekiplerince kaçak su kullandığı tespit edilen 15 kişiye ağır para cezaları kesildi.

Dinar Belediyesi Su Servisi personelleri ve Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler Dinar’a bağlı btün mahalleleri ve evleri tek tek dolaşmaya başladı. Evlerin içerisine kadar girerek kaçak su kullanımını tespit etmek için uğraşan ekipler, ilk günden 15 kişiye para cezası uyguladı.

Kaçak Su kullanımıyla alakalı yapılan denetimlerde bazı vatandaşların akıl almaz derecede kaçak su kullandığı tespit edildi. Özellikle bahçe sulamak için kullanılan kaçak su olayında bir vatandaş su sayacı sonrasına tam 3 tane çeşme taktırdığı gözlemlendi. Dinar Belediye ekiplerinin de hayretler içerisinde kaldığı olayda ev sahibine yüklü miktarda ceza kesildi.

Konuyla alakalı edinilen bilgiye göre, Sahada gündüz ve gece farklı bölgelerde aralıksız kaçak kullanım kontrolleri yapılmaktadır. Abone sözleşmesi yapmaksızın su kullanmak veya Sayaçsız ve sayacı işletmeyecek herhangi bir tertibatla su kullanmak veya sayaca müdahale etmek kaçak su olarak değerlendirilmektedir. Yönetmeliklerimize göre kullanım amacı ve süresine bağlı olarak değişen emsal abone uygulamalarımız çerçevesinde kaçak su tahakkuku verilir.Kaçak su ,sabit kullanım cezası ile birlikte yürürlükte olan normal tarifenin üzerinden %100 zamlı bir tarife ile faturalandırılır.Kaçak bağlantı fotoğraf ile belgelenir, tutanak tutulur, yerinde tebliğ edilir. Mevcut sayacınız su faturalarında kayıtlı olan sayaç numarasından farklıysa, ters konumda çalışıyorsa, mührü kırık, camı kırık, tahrip edilmiş, patlak veya rekorlarından su kaçırıyor ise veya benzer durumlarda Genel Müdürlüğümüze başvurarak kontrolünü ve sayacın değiştirilmesini sağlayın. Sayacın giriş veya çıkışında bulunan plastik mühürlere veya sayaç gövdesinde yer alan bakanlık mührüne müdahale etmeyin. Cezai ve hukuki yaptırımlarla karşılaşırsınız. Kaçak su kullananlar Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilerek, haklarında kanunu takibat yapılır. Bu hususta çok sayıda hapisle sonuçlanan yargı kararları mevcuttur.

Editör: Haber Merkezi