Dinar Yazarları Edebiyata Katkı Vermeye Devam Ediyor

(6 Yılda Dinar Edebiyatı 100 Bini Aşkın Eser Kazandırdı)

Dinar Şair ve Yazarlar Kültür Derneği DİYAŞ-DER 2014 Yılında Dinarın Sanatı, Edebiyatı ve Kültürüne hizmet amacıyla bir avuç gönüllü tarafından Denizli caddesinde Rasimin kahve köşesinde Raif Öztürk,Yaşar Sağlam,Dede Cihan,Ayhan Kalkan,Mehmet Özcan,Ayhan Akkuş,Cengiz Tekekaya ve Abdurahman Ertürk ile bir araya gelerek kurduğumuz derneğe Gönüllü kururcu başkanlığı üstlenen Raif Öztürk bir süre sonra kendisinin başka görevleri olduğu için başkanlığı Yaşar Sağlama devrettik. Öğretmen, Dinar Lisesi Müdürü, Halk Eğitim Müdürlüğü Emeklisi Eğitimcimiz, Dernek Başkanımız YAŞAR SAĞLAM Ve arkadaşlarının gayretli çalışmalarıyla derneğimiz 6 yıldır bu günlere geldi.

Kendi imkânlarımızla yaklaşık 50 kişilik bir gönüllü üye arkadaşlarımızın ve Belediye Başkanlarımız ve Kaymakamlığımızın desteğine Valiliğimiz ve Kültür Bakanlığımızın da desteği bize güç verdi. İçimizde tahsilli tahsilsiz eli kalem tutan gönüllerinin, kalplerinin dağarcığından kopanları karalayan üyelerimizin ortaya çıkardıkları eserleri okurlarına kavuşturmaları gerek kendi imkânlarıyla olsun gerek kuruluş ve işadamlarımızın ve Belediyemizin desteği ile binlerce kitabı edebiyatımıza kazandırıldı.

6 Yıl içinde Yüz bini aşkın KİTAP okurlarıyla buluştu. Kitapseverler üstelik bu kitaplara ücretsiz olarak kavuşması Dinarlı Şair ve Yazarların övünç kaynağı olmuştur.

Derneğimiz 2019 da Kültür Bakanlığı Faaliyetleri Listesine girmiştir. Her yıl Suçıkan Şiir Günleri ve her ayın 2.hafta sonunda Dernek binamızda Şiir okuma ve sohbet gecesi düzenlemekteyken bu kahrolası virüs hastalığı nedeniyle kaç aydır faaliyetlerimizi gerçekleştiremiyorduk. Sağ olsun Belediye başkanımız Nihat Sarı desteğiyle ve Ticaret Odası Başkanı ve yönetimi ile Dinar Edebiyatı 2020 yılında yeni eserlere kavuştu.

Kendi imkanı olan yazarlarımızda bastırıp okurlarını kitapsız bırakmadı.2020 de Turan Karlı, Mustafa Özçay, Raif Öztürk, Mehmet Tekin ve belediyemizce Yaşar Sağlam,Ayhan Kalkan,Abdurrahman Ertürk, gibi şair ve yazarların kitapları yine okurlarıyla ücretsiz buluştu.Dinardaki kitap severlere dağıtım hala devam ediyor.Dinar dışından isteyenler 5 TL kargo karşılığında kitapları temin ediyorlar.

Belediye başkanımız Nihat Sarı’nın yazarlara desteği bizleri çok sevindirdi ve duygulandırdı. Başkanımız basın açıklamasında ”Dinar’ımızın kültürünü ve tarihini anlatan eserler üreten insanların olması bizleri mutlu ediyor. Dinar adına sizlere destek vermek bizim görevimiz. Bizi biz yapan değerlerimizin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayan kuruluşlarımızın çalışmalarını her zaman destekliyoruz.
Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Dinarımızda kültür sanat adına güzel hizmetlere imza atmaya çalışıyoruz. Çünkü bizler konusu Dinar olan her türlü kültür, sanat ve ilmi esere ve bu değerli eserleri yazanlara, şairlere her zaman sahip çıktık ve bundan sonrada çıkmaya devam edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi ancak kültür ordusu ile mümkündür. Sözünden yola çıkarak kültür ordusu oluşturmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. O yüzden bugüne kadar Dinar kültürüne katkıda bulunan bütün yazarlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” Demesine çok sevindik. Kendi imkânlarıyla kitap bastıran yazar arkadaşlarımı kutlarken Belediye başkanıma Yönetimine ve TİDSO yönetimine şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür eder saygılar sunarım.2021 de yeni eserlerle buluşmak dileği ile…