DİNAR VE BAŞARILI BİR SEMPOZYUM

Geçen hafta ilçemiz adına güzel bir etkinlik yaşandı. Takip edenlerin hem yararlandığı, hem de gururlandığı bu etkinliği; siyasi hengame içinde belki bazı hemşehrilerimiz takip edemediler.

İlçemizde “Ulusal Yaşlılık Konseyi ile Uygulamalı Gerontoloji Derneği” tarafından 7.Uluslararası Türkiye Gerontoloji Ödül Töreni düzenlendi. Bu ödül  töreni uluslararası  nitelikte olması sebebiyle Dinar adına hem önemliydi, hem de Dinar gibi bir ilçede üstesinden gelinmesi zor olan  bir işti. Organisyonunu Dinar Belediyesi’nin üstlendiği bu etkinlik, hem organizasyonu, hem uygulaması, hem amacı, hem manası, hem katılımcısıyla bu tür etkinliklere örnek bir nitelikte, faydalı ve başarılı geçti.

Yurt içinden ve yurt dışından çok değerli bilim insanlarının katıldığı bu etkinlikte birinci gün (13 Ekim 2015 Salı), bu yıl 7.’si verilen Uluslararası Gerontoloji ödülleri sahiplerini buldu. Gerek Belediye Başkanlığımızın, gerekse Park Âlâ müstecirlerinin çok iyi düzenledikleri salonda çok başarılı bir ödül töreni ve sempozyum gerçkleştirildi.

Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali ile Dinar’ın adının kültür, sanat ve müzik dünyasına duyurulmasından sonra, yine uluslararası nitelikte, ciddi bir ödül töreni ve ilmi bir sempozyumunla, Dinar’ın bilim alanında da adının duyulması fevkalâde önemli bir olay oldu.

Ödül töreninde, dünyaca tanınmış ilim insanlarına yaşlılık üzerine yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı verilen ödüllerin sonuncusu, hem ilçemiz huzurevinin kurulması, hem de ilçemizde yaşlıların, sıcak bir ortamda kendisi ve toplumla barışık yaşamalarına büyük katkısı olan Aynur Toker’e “uygulamalı hizmet ödülü”nün sunulması, Dinar adına ayrıca mutluluk duyulması gereken bir davranış oldu.

Dinar adına bir başka mutluluk da; yaşlanma ve yaşlılık alanında girişimlerde bulunan belediye başkanımız Sayın Saffet Acar’ın önümüzdeki iki yıl için “ Ulusal yaşlılık konseyi Başkanı” seçilmiş olmasıdır. Törenin sonunda Uluslaearası Yaşlılık Konsey Eski Başkanı Prof. Dr Terence Seedsman tarafından devir teslim töreni ile Ulusal yaşlılık konseyi başkanlığı cübbesi Başkan Saffet Acar’a giydirildi ve başkanlık teslim edildi. Belediye Başkanımız Dinar’daki Ayzamer (Yaşlılık Evi) çalışmalarının yanısıra, Dinarda başarılı bir organizasyon ile yaşlılara bakım kunusunda uluslararası bir sempozyum düzenleyerek bu konuya ne denli önem verdiğini göstermiştir. Dolayısı ile bu konuya emek veren bir insan olarak “Ulusal Yaşlılık Konsey Başkanlığı”na layık görülmesi haklı bir manevi ödüldür. Omuzlarına aldığı bu sorumluluğu hem Dinar sevdalısı birisi olarak, hem de bir yaşlı dostu olarak başarıyla taşıyacağına inanmaktayız.

14 Ekim 2015 Çarşamba günü, gün boyu dört oturum halinde yapılan “Yaşlılık Bakımı” konulu sempozyumda birbirinden değerli bilim insanını dinlemek katılımcılar için bir fırsat olmuştur. Bu değerli ilim insanlarını bizlere dinleme fırsatı yaratan, ilçemizde ululuslararası bir etkinliği yüzümüzün akıyla ve başarı ile sonlandıran, dünyaca tanınmış ilim insanları tarafından da takdir edilen Belediye Başkanımız sayın Saffet Acar’ı, bu organizasyonda görev alan ve emek verenleri yürekten kutluyor, ilçem ve insanlık adına kendilerine teşekkür ediyorum.