DİNAR DA YILLARIN GELENEĞİ DEVAM EDİYOR


Dikici Köyünde Yağmur Duası Yapıldı


DUA SONRASI GELENEK UNUTULMADI KÖY MEYDANINDA ASKERE UĞURLAMA DUASI

25.10.2019 Cuma günün Dikici Köyümüz muhtarı Osman Gülcan'ın daveti üzerine Dikici köyümüz de yapılan yemekli mevlit ve duaya Dinardan da protokol ve köylüler katıldı. Dikici köyünde eski okul bahçesinde kurulan yemek masalarında yer alan davetliler den Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Jandarma komutanı Yzbş Necip Kacar ve ekibi Pancar koop başkanı Nuri Öztürk ve ekibi İl meclis üyelerimiz Murat Orhan bel.eski mec.üyemiz ve eski Uluköy belediye başkanı em.öğretmen Tuğrul Açıkkol Dinardaki köylüler katıldı.

Yemek sonrası Cuma namazımızı kılmaya köy camimize girdi ve namaz sonrası Ayhan Hocanın YAĞMUR DUASI yapıldı.

Dikici köyümüzde yapılan yağmur duasına Camimizin görevlisi Ayhan Hoca konuşmasında “Yağmur duasının kabul olması için aranızda amin diyen cemaatimizden birbirine dargın küs olan varsa barışsın Allahın emrettiği gibi 3 günden fazla küslük olmaz. Yoksa duamız kabul olmaz” diye gerekli konuşmayı yaptı.

Yağmur duasından sonra Mera ailesinin evi önünde bulunan eski Devlet Çeşmesi önündeki köy meydanında toplanan kadınlı erkekli köy halkı en önde köyün 2 Mehmetçik adayı öntarafta omuzlarında kırmızı peçeleriyle durup yanlarında cami hocamızın yaptığı ASKERE UĞURLAMA DUASI başladı.

Ayhan Hocamızın duasından sonra köyümüzün 2 asker adayı HASAN GÜVENÇ VE HALİL ARSLAN evladı duaya katılan her kişiyle vedalaşıp Helalleşerek ellerini öperek ALLAHA ISMARLADIK dediler....
75 yaşındaki Hüseyin Mera isimli köylümüzden öğrendiğimiz bilgiye göre köyün bu geleneği yıllardır uygulandığını askere giden her Mehmetçiklerimizin böyle duası yapılarak gönderildiğini söyledi.
Biz de basın mensupları olarak diyoruz ki “Güle güle gidin HAYIRLI UĞURLU VATAN GÖREVİ VE HAYIRLI TESKERELER ALARAK DÖNÜN İNŞALLAH Hasan ve Halil kardeş GÜLE GÜLE...

Foto ve haber Ayhan Kalkan DİNAR