Şehit Süleyman Demirel Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Suriye’den Afyonkarahisar’a şehit ateşi düştü. J. Asb. Kd. Bçvş. Süleyman Demirel, el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği sırada patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen J. Asb. Kd. Bçvş Süleyman Demirel dualar ve gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

Suriye’nin Elbab Şehir merkezi Halep Kavşağında saat 11.00 sıralarında el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği sırada, patlayıcının infilak etmesi sonucu, Dazkırı İlçesi Aşağıyenice Köyü nüfusuna kayıtlı J. Asb. Kd. Bçvş. Süleyman Demirel şehit düştü. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığında görevli olan şehit Süleyman Demirel Suriye’de patlayıcı imhasında görevlendirilmişti. 24 yıldır askerlik görevini yürüten şehit Süleyman Demirel 42 yaşındaydı. Hemşire Nuriye Demirel ile evli olan şehit Süleyman Demirel’in 17 yaşında Elif Ezgi ile 12 yaşında Rabia Rüya adında 2 kız çocuğu bulunuyor.

Dün gece saatlerinde Denizli Çardak Havalimanına getirilen şehidimizin naaaşı buradan karayolu ile Dazkırı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde şehidimizin naaşı askeri manga eşliğinde morgdan alınarak Aşağıyenice Köyü’nde bulunan baba evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidimizin naaşı cenaze namazının kılınacağı alana götürüldü.

Bakan Soylu Acılarını Paylaştı

Erken saatlerde ilçeye giden Vali Gökmen Çiçek, aziz şehidimizin kıymetli ailesini ziyaret etti. Vali Çiçek baba Mehmet Demirel ile şehidimizin ailesine taziyelerini iletti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da şehidimizin ailesini telefonla arayarak acılarını paylaştı, baş sağlığı diledi. Bakan Soylu: “Ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz” dedi. Şehit babası Mehmet Demirel’de Bakan Soylu’ya teşekkür ederek, “Sizin de başınız sağ olsun Bakanım” dedi.

Şehit J. Asb. Kd. Bçvş. Süleyman Demirel için Cuma namazına müteakip cenaze namazı kılındı, ardından helallik alındı. Cenaze namazı sonrası Vali Gökmen Çiçek, İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy ve vatandaşlar tarafından omuzlara alınan şehidimizin naaşı defnedilmek üzere köy mezarlığına götürüldü.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde defnedilen şehidimizin ailesine Vali Gökmen Çiçek ile İçişleri Bakanı Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy tarafından Türk Bayrağı teslim edildi. Vali Gökmen Çiçek ve Bakan Yardımcısı Vali Ersoy, tören süresince şehidimizin ailesiyle yakından ilgilenerek, baş sağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Şehit J. Asb. Kd. Bçvş. Süleyman Demirel için düzenlenen cenaze törenine Vali Gökmen Çiçek, İçişleri Bakan Yardımcısı Vali Mehmet Ersoy, Milletvekilleri Ali Özkaya, Burcu Köksal, Mehmet Taytak, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, askeri ve mülki erkan, diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi