Çobanlar Kadın Kültür Evinde, “Kadının toplumdaki yeri" semineri

Kadın Kültür Evleri projesi kapsamında kadınlara yönelik eğitim seminerleri tüm hızıyla sürüyor. Eğitim seminerlerine konuşmacı olarak katılan Kadınana Gazetesi yöneticisi ve Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu tarafından Çobanlar Kadın Kültür Evinde “Kadının toplumdaki yeri ve Kadınanalar” konulu konferans verdi.

Konferansa Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, Kadın Kültür evi yöneticileri Güçlü Kadınlar derneği üyeleri ile Çobanlar ilçesindeki kadınlar katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş, Canser Kuzu ve ekibine hoş geldiniz diyerek, Çobanlar Kadın Kültür evi ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Program öncesinde Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş’ı makamında ziyaret eden Canser Kuzu ve yönetimi, ilçede sürdürülen çalışmalarla Kadınlara yönelik sürdürülen projeler hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra Çobanlar Kadın Kültür Evinde kadınlarla bir araya gelen Canser Kuzu, konuşması öncesinde Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nu telefonla arayıp Çobanlar’lı kadınları konuşturdu.

Konuşması öncesinde kendisini tanıtan ve hayatından kesitlerle katılımcı kadınlara bilgiler veren Kuzu, Çobanlar ilçesindeki kadınların başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek tarafından büyük destek gören ve Vali Çiçek’in en önemli projelerinden biri olan Kadın Kültür evlerinin çalışmalarının kendisi ve ekibini çok heyecanlandırdığını belirten Kuzu; " Bugün Çobanlar Kadın Kültür evinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bizlerin böylesine güzel bir mekanda buluşmamıza vesile olan başta Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Ali Altuntaş’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Toplumun ve ailenin yarısını da kadınların oluşturduğunu söyleyen Kuzu; " Özverili ve yapıcı kişilikleriyle elinin değdiği her şeyi güzelleştiren kadınlar aynı zamanda manevi değerlerin taşıyıcısı ve koruyucusudur. Ailenin kurulmasında, sürekliliğinde, güçlü bir yapı kazanmasında ve gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde eğitilmesinde kadınlar, ailede pozitif olarak ayrışıyor. Kadınların rolü, etkisi daha belirgin ve güçlü hale geliyor. Ailedeki kadın, aslında toplumdaki kadından daha güçlü bir kişiliktir. Eğer güçlü ve sağlıklı bir aileniz varsa, güçlü bir toplumunuz ve güçlü bir devletiniz var demektir.

Kadınların Kadın Kültür evlerinde aldıkları eğitim ve kazandıkları bilgi becerileri sayesinde hem aile hem de ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını görmekten onur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Kuzu; “ Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Okuma oranlarını artırmalı; sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarına olanak sağlanmalı ve onlara daha çok alan açmalıyız. Ben sık sık sizlerle birlikte burada olacağım"dedi.

Konuşması sonrasında Başkan Kuzu ve ekibi Çobanlar Kadın Kültür eve ile Kadın Kooperatifleri tarafından yapılan el ürünlerini incelediler. Em emeği göz nuru ürünleri yerinde inceleyen Başkan Kuzu, tüm kadınları başarılı ve güzel emeklerinden dolayı tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi