Vali Yiğitbaşı Çay İlçesindeydi

İlçe programlarına hız kesmeden devam eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu kapsamda Çay ilçesinde bir dizi ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu.

Programları kapsamında sık sık ilçelere ziyaretler gerçekleştiren, ilçede yaşanan gelişmeleri bizzat yerinde takip eden bilgiler alan ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali yiğitbaşı, bu kapsamda Çay ilçesindeydi.

Vali Yiğitbaşı öncelikle kendi projelerinden biri olan, Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde; Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları, Üniversiteler, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirilen, köy köy dolaşarak çocuklara kucak dolusu mutluluk taşıyan Mutluluk Kervanı Projesinin Pazarağaç’taki programına katıldı.

Mutluluk Kervanı Etkinlikleirne Katıldı

Çocuklarla sohbet eden, gelecek hayallerini dinleyen Vali Yiğitbaşı, ekipte yer alan kurum temsilcileriyle birlikte çocukların sevincine ortak oldu. Bir çocuğun saçlarını ören, kendisine hediye edilen küçük aksesuarların yapımını izleyen Vali Yiğitbaşı, Pazarağaç İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerden tüm çocuklarımızın en iyi şekilde istifade ettiğini görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Vali Yiğitbaşı, daha sonra Çay Belediye Başkanlığına geçti. Belediye Başkanı Hüseyin Atlı’dan yürütülen çalışmalar konusunda bilgi alan Vali Yiğitbaşı, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Çay Kaymakamlığını da ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, Kaymakam Emre Yeşilbaş’tan ilçenin ekonomi, sağlık, eğitim, spor başta olmak üzere genel durumunu içeren bilgiler aldı.

Hünerli Kadınlara Eşlik Etti

Vali Yiğitbaşı Çay Kadın Kültür Evi ile Kadın Kültür Kooperatifine de ziyaretler gerçekleştirdi. Hünerli kadınların ürettiği birbirinden lezzetli ürünleri inceleyen Vali Yiğitbaşı, hamur işleri üreten kadınlara eşlik etti. Kadınlara üretmekten, çalışmaktan vazgeçmemelerini tavsiye eden Vali Yiğitbaşı, emekleri ve fedakarlıkları nedeniyle her birine ayrı ayrı teşekkür etti.

Enerji Üretimi Hakkında Bilgi Aldı

İlçe temasları kapsamında Altan Köleoğlu Enerji Üretim Tesislerini de ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tesisin üretim kapasitesi, işleyişi ve istihdam imkanı gibi konularda firma yetkililerinden bilgi alırken, çalışanlara işlerinde kolaylıklar temenni etti.

Kadınlarımızın Azmine Hayran Kaldım

Uzun Fresh Soğuk Hava Deposunu da ziyaret eden Vali Yiğitbaşı, kadın çalışanların istihdam edilidği depoda incelemelerde bulundu. Kadınlarla görüşen taleplerini dinleyen Vali Yiğitbaşı, ziyaret sonrası sosyal medya hesabından şu ifadelerle duygularını paylaştı, “Dışarıda 4 mevsim olsa da, çalıştıkları yer hep kış olmak zorunda orada çalışan işçilerimiz için. Çay ilçemizin ünlü soğuk hava deposu fabrikasını gezerken çilek kokulu atölyelerde çalışan kadınlarımızın azmine fedakarlığına ve çalışkanlığına bir kez daha hayran kaldım.”

Vali Yiğitbaşı’na ziyaretleri süresince Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Çay Belediye Başkanı Hüseyin Atlı ile ilgili kurum yetkilileri eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi