Çay Biyokütle Enerji Tesisinde Yangın

Çay ilçesinde kurulu bulunan biyokütle enerji tesisinin bahçesinde yangın çıktı. Enerji üretiminde kullanılacak ham maddeleri saran alevlere, itfaiye ekipleri müdahale ederken, tesis çalışanları da destek verdi.

Yangın nedeniyle bölgedeki yerleşim yerleri tahliye edilirken, evlerinin bahçelerine sirayet eden ufak çaplı yangınları vatandaşlar kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştı.

Çay ilçesine bağlı İstasyon bölgesinde faaliyet gösteren özel firmaya ait biyokütle enerji tesisinde, saat 16.00 sıralarında, enerji üretiminde kullanılacak ham maddelerin depolandığı açık alanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle yangın bir anda büyüyerek, hızla yayıldı. Tesis bahçesinde bulunan açık hava deposundaki yangına ilk müdahaleyi tesis çalışanları yaparken, itfaiye ekiplerinden de destek istendi. İhbar sonrası tesise çok sayıda itfaiyenin yanı sıra yangın söndürme arazözleri, AFAD, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangına ekipler müdahaleye başlarken, polis ve jandarma da çevrede güvenlik kordonu oluşturdu.

Çevrede bulunan çiftlik tarzı evlerin bahçelerine de sirayet eden tüçük çaptaki yangınları vatandaş kendi imkanlarıyla söndürdü. Yangının daha da büyümesi ihtimaline karşılık bölgedeki yerleşim yerleri tahliye edilirken, tesis içinden ve yerleşim yerlerinin yakınından geçen yüksek gerilim hattındaki enerji akımı da kesildi. Çevre il ve ilçelerden takviye ekiplerin destek istendiği yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

15 GÜN ÖNCE DE YANMIŞTI

Öte yandan aynı tesiste 3 Mayıs günü saat 16.00 sıralarında da yangın çıkmış ve ertesi gün sabaha karşı 05.00 sıralarında söndürülebilmişti. Bu yangında 4,5 milyon lira değerindeki 30 bin ton ham madde, kül olmuştu.

Editör: Haber Merkezi