Babasını yangında kaybeden genç gözyaşlarına boğuldu

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki büyük çaplı orman yangınına müdahale ettiği sırada arazözde hayatını kaybeden 2 orman işçisinden Yaşar Cinbaş'ın oğlu Mahmut Cinbaş'ın babasının ardından kullandığı sözler, yürek dağladı. Oğul Cinbaş, "Sadece insanlar değil canlılar da yanarak öldü. Allah bunu bilerek yapanlara cezasını versin" dedi.

Türkiye, günlerden bu yana devam eden orman yangınlarına kilitlendi. Başta yangın çıkan illerde yaşayan vatandaşlar olmak üzere 81 ildeki vatandaşlar, yangınlar nedeniyle büyük üzüntü yaşadı. Manavgat'taki yangını söndürme çalışmaları sırasında can veren orman işçisi Yaşar Cinbaş'ın oğlu Mahmut Cinbaş'ın babasının ardından sarf ettiği sözler ise yürekleri dağladı.

"ALLAH, BİLEREK YAPANLARIN CEZASINI VERSİN"

Mahmut Cinbaş (23), babasının işini çok seven biri olduğunu belirterek, "Sadece insanlar değil canlılar da yanarak öldü. Allah bunu bilerek yapanlara cezasını versin" dedi.

UZUN SÜRE GÖZYAŞI DÖKTÜ

Manavgat'ta orman yangını söndürme çalışmalarında arazözlerin alevlerin arasında kalması sonucu 2 orman işçi hayatını kaybetti. Orman işçilerinden Yaşar Cinbaş'ın, Manisa Kırkağaç'ın Şair Eşref Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi, Kaymakam Murat Büyükköse ve Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz verdi. Cinbaş'ın oğlu Mahmut Cinbaş ve eşi Havva Cinbaş, uzun süre gözyaşı döktü. Mesai arkadaşları da Cinbaş'ın evine Türk bayrağı astı.

29 YILLIK ORMAN İŞÇİSİ

Evli ve 2 çocuk babası olan Yaşar Cinbaş'ın 29 yıllık ormancı olduğu, son 9 senedir de Kırkağaç Orman Şefliği'nde görev yaptığı öğrenildi. Cinbaş'ın, İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından arama- kurtarma ekibinde de görev aldığı belirtildi.

CENAZESİ YARIN MEMLEKETİNE GÖNDERİLECEK

Orman yangınlarına da değinen Cinbaş, "Herkesin vicdanına kalmış. Sadece insanlar değil farklı canlılar da yanarak öldü. Allah bunu bilerek yapanlara cezasını versin" dedi. Yaşar Cinbaş'ın cenazesi, yarın saat 09.00'da evinin önünde helallik alınmasından sonra torağa verilmek üzere memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine gönderilecek.

Öte yandan aynı olayda alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden, evli ve 2 çocuk babası Erdal Tovka'nın (37) da memleketi İzmir'in Bergama ilçesinde yarın toprağa verileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi