Bu Vali Başka Vali..

Devler gibi eserler bırakmak için

Karıncalar gibi çalışmak gerekir

Necip Fazıl Kısakürek

Bu sözün hakkını fazlasıyla veren, gönül insanı, çalışkan, başarılı, şehri iyi okuyabilen, büyük düşünen, vatandaşla hemhal olan bir isim Gökmen Çiçek.

Bugüne kadar alışık olduğumuz Valilerden çok farklı. Mesai kavramı yok. Hızlı hareket ediyor. Makamında oturmaktansa yerinde tespit etmeyi, yerinde incelemeyi tercih ediyor.

Bu şehir için gece gündüz çalışacağım diyerek başladığı görevinde 7 ayı geride bıraktı Vali Gökmen Çiçek. 7 aylık sürece 7 yıllık hizmetler bıraktı deyim yerindeyse.

İlçeleri karış karış gezdi. Bir değil 2’şer kez, 3’er kez gittiği yerler oldu. Öyle kuru kuruya da gezmiyor ilçelerde. Projeleri inceliyor, yatırımların takibini yapıyor, eksikleri yerinde tespit ediyor ve talimatlar veriyor. Kısa sürede tekrar giderek de o işin yapılıp yapılmadığını ya da ne kadar yol alındığını da yine bizzat kendisi takip ediyor.

Keskin ifadeleri var Vali Gökmen Çiçek’in. Yapacağız, düşünüyoruz, planlıyoruz gibi belirsiz cümleler yok onun çalışma tarzında bitti, kararlıyız, hazır, hemen gibi cümlelerle soru işaretlerine yer vermeden tamamlıyor her işini.

7 aylık karneye bakmak gerekirse

Kadın Kültür Evleri Projesi ile başlamak gerekiyor. İlk kez bir Vali kadınları önceliğine aldı. Onlara değer verdi. Bilgilenmeleri, eğitim almaları için bu kadar ter akıttı. Kadın Akademileri diyerek başlanılan yolda epey mesafe kat edildi. Kaymakamlar ve Belediye Başkanları projenin birlikte yürütücüsü oldu. Çok az bir harcama ile tüm ilçelerde projeye start verildi. Ve bir bir de açıldı Kadın Kültür Evleri. 5 ev aktif, Ocak ayı itibariyle de 11 evin faaliyette olması bekleniyor. Önce eğitimler verilecek Kadın Kültür Evlerinde sonra da kadınlar için üretim atölyeleri devrede olacak. Yani bu evler üretim yapacak. Ev ekonomisi, kadın ekonomisi canlanacak. Kadınlar daha güçlü bir duruş sergileyecekler hayata karşı.

Her Ev Bir Okul Projesi ile de eğitim hayatına destek oldu Vali Gökmen Çiçek. Pandemi nedeniyle çocuklarımız eğitimden uzak kaldılar. Uzaktan eğitim devreye girdi. Ancak bu durum bazı çocuklarımızı eğitimden daha da uzaklaştırdı. Kimi çocuklarımızın çalışma ortamı ve eğitim materyali yoktu. Bunu öğrenen Vali Gökmen Çiçek duruma kayıtsız kalmadı. Hızla talimatlar verdi. Meslek liseleri üretti çalışma masaları evlere ulaştı. EBA TV için de desteği oldu Vali Çiçek’in. İhtiyacı olan ailelere hayırseverlerin desteği ile TV’ler ulaştı. Çocuklarımız hem eğitime hem de çalışma ortamına kavuştular.

Sporda da büyük atılımlar oldu. Tüm ilçelerde sentetik sahalar hızla yapılıyor. Spor Kompleksine 2 nizami saha çalışmaları hızlandı. 1000 kişilik bir tribün için ihaleye çıkılıyor. Spor turizminin merkezi olan bu şehre de bu hizmetler yakışır. Voleybolda, basketbolda, Futbolda güçlü bir temsili olan Afyonkarahisar’ın bir spor şehri olması adına kolları sıvadı Vali Gökmen Çiçek. Bu alanda da güzel gelişmeler olacağı aşikar.

Gelelim Frig Vadisi’ne. Her gelen Vali bu alanda bir şeyler yapma gayreti içerisinde oldu. Dikkat çeken, insanı kendine hapseden bir coğrafya Frig Vadisi. Vali Gökmen Çiçek burayı görünce ilk andan itibaren kafasında projeleri resmetti ve adeta şantiyeye çevirdi bölgeyi. Projeler ivedilikle hazırlandı ve o hızla da hayata geçti. Ayazini Köyü yeni bir Cumalıkızık olma yolunda. Emre Gölü Çevresi güzelleşiyor. 3 bin yıllık medeniyet birikimin izlerini taşıyan bu bölge ziyaretçi sayısıyla Kapadokya’yı çok yakında geçecek gibi görünüyor. Hafta sonunda gelen Rus ziyaretçiler bunu en güzel kanıtı gibi.

7 ayda epeyce bir yol aldı Afyonkarahisar. Daha da alacak gibi görünüyor. Var olan potansiyelini bir türlü değerlendiremeyen ve o cesaretli adımı bir türlü atamayan bu şehir bu kez kabuğunu kırıp tüm gizemini gösterecek. Vali Gökmen Çiçek buna yürekten inanıyor ve adımlarını da buna göre atıyor.

Bu hafta Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’le Afyonkarahisar’ı konuştuk. O anlattı biz dinledik ve kaleme aldık.

Yaptıkları, yapacakları, idealleri…

Arı misali bu şehir için verdiği emekler, akıttığı alın teri, inanıyorum ki hak ettiği değeri fazlasıyla bulacaktır.

Ne diyelim yolunuz açık ve aydınlık, emekleriniz daim olsun Sayın Valim. Afyonkarahisar bugüne kadar bu memlekete hizmet eden bütün valilere minnettardır. Yaşayanları saygıyla, ölenleri rahmetle anıyorum.

Görelim Mevlam neyler

Neylerse güzel eyler

Sağlıcakla..