‘Yeni Kent’te start verildi
Belediyemiz tarafından Kentsel Dönüşüm Bölgesi çalışmaları kapsamında gerekli imar değişiklikleri yapılarak, düzenlemesi gerçekleştirilen alanda ilk örnek binalar için start verildi.
‘Yeni Kent’ olarak adlandırılan bölgede bulunan Bolgiysan A.Ş.’ye ait arsalar boşaltıldı ve mahrukatçılara ait eski binaların yıkımı gerçekleştiriliyor.
Söz konusu yerde bir inceleme yapan Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık ”Bolvadin artık çağa ayak uyduracak ve kendi bünyesinde çağdaş yapılandırmayı gerçekleştirecektir. Burada yapılacak 56 daire, 8 dükkan uzun inceleme ve pazarlıklar sonucunda Bolgiysan tarafından daire ve dükkan karşılığında müteahhide verilmiş ve çalışmalar da başlatılmıştır. Herkes şunu iyi bilsin ki bu alanda Belediye Meclisi olara yaptığımız düzenleme ilçemizin ufkunu açacak, yeni yapılaşmalarda ise örnek teşkil edecektir” dedi.
Bolgiysan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Şahan ise “Temel atmak için zemin üzerinde çalışmaları başlattık. Önümüzdeki günlerde yeni binaların inşaatına hemen başlatılacaktır” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi