Vali Tutulmaz ALEN’ECO Üretim Tesisinin Açılışına Katıldı

Toprak ve su kaynaklı yeni nesil enerji üretimi sistemi üzerine üretim yapacak ALEN’ECO Yenilenebilir Enerji Şirketi Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı açılış programıyla faaliyetlerine başladı.

Düzenlenen açılışa Vali Tutulmaz’ın yanı sıra Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özkan, Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Firma yetkilisi Zeki Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Tasarruflu ve çevre dostu olması özelliği ile Avrupa ve ABD gibi dünya ülkelerinde sıkça tercih edilen ısı pompaları üzerine faaliyet gösteren ALEN’ECO Enerji Şirketi, jeotermal ısı pompası, ısıtma ve soğutma tesisatı imalatı üzerine Bolvadin ilçesinde üretimlerini sürdürüyor. 20 yıllık Fransa tecrübesini memleketi Bolvadin ilçesine yatırım olarak aktaran firma yetkilisi Zeki Yıldız, istihdama da katkı sağlamayı hedefliyor.

Yatırımcıların Önüne Halı Sermek Gerekiyor

Üretim yapılacak fabrikanın açılışında konuşan ve tesisin kurulma sürecine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün mutlu olduğumuz bir gündür. Üretime atılan her adım beni oldukça mutlu ediyor. Tabi bu aşamaya kendiliğinden gelinmedi. 2 yıl önce göreve başladığımda bir bayramlaşma programında Çay ilçesinde elinde dosya olan bir beyefendi Bakanımız Veysel Eroğlu’na yaklaşma ve derdini anlatma gayreti içerisindeydi. Bu kişi derdini anlatırken bende isteğini ve yapmak istediği yatırım girişimini dinledim. Yatırım yapmak istediğini ama bu isteğine kamu ve özel sektörden destek bulamadığını anlatmıştı. Yatırımcıların önüne halı sermek gerekiyor. Belki bazıları için bu hayaldi. Ben o gün bu konuyla ilgileneceğimi söylemiştim. Yeni bir girişimdi. Benzeri olmayan bir girişimdi. Zaman zaman destek noktasında sıkıntılar yaşandı. Neticede tüm sorunlar aşıldı ve bu noktaya gelindi” dedi.

Üretmeden Ayakta Kalmak Zor

Kalkınmanın temelinin üretim olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Memleketini seven ve memleketi için bir şeyler yapmak isteyen kişi ve anlayış var. Kendisini kutluyorum. Fransa’da zaten bu işi yapıyordu ve bir düzeni de elbette vardı. Çok daha fazla da kazanabilirdi. Fransa’da oturmuş bir düzen var. Geleceğe bakışları bize göre stabil hale gelmiş ülkeler. Uzun süre yurtdışında yaşamış ve ülkedeki kamu kuruluşları arasındaki düzeni çok iyi bilmeyen, ekonomideki gelişmişliği takip edemeyen birisi olarak burada bir maceraya atılmış oldu da diyebiliriz. Aslında bu macera, vatan sevgisinin de bir sonucu oldu. Vatanı ne kadar çok severseniz o kadar hizmet edersiniz. Her fırsatta dediğim gibi üretmemiz gerekiyor. Üretmeden ülkelerin ayakta kalabilmesi mümkün değil. Geçmişte belki kılıç gücüyle olabiliyordu ama bugün olmuyor. Bugünün kılıçları farklılaştı. Bugünün kılıçları teknolojik gelişmeyle ileri gitmektir. Bugün eğer üretemezsek, kendi savunma sanayimizi kuramazsak, kullanacağımız teknolojiyi üretemezsek birilerinin egemenliği altına gireriz. Bu bakış açısıyla bu tesisi önemsiyorum. Bu başlangıç. İnşallah kısa sürede kendinden bahsettirecek bir tesis olacaktır” diye konuştu.

Önümüzdeki 20 Yılda Afyon Önemli Makine Üretim Merkezi Olacaktır

İl genelinde 20’nin üzerinde fabrikada makine üretimi yapıldığını söyleyen ve sanayimizin hızla geliştiğini ifade eden Vali Tutulmaz şöyle devam etti: “Hayal kurmadan başarı gelmez. Zeki Bey’in hayali var. O hayalin adımını da attı. İnşallah başarısı Bolvadin ve ilimize sonra da ülkemize fayda sağlayacaktır. Bu vesileyle yurt dışında yaşayan gurbetçilerimize de seslenmek istiyorum. Oralarda yatırım yapan, belirli bir teknolojiyi kullanan vatandaşlarımız buralara da küçük te olsa yatırımlar yaparak, memleketlerini daha üreten, geleceğe ümitle bakan yerler haline getirebilirler. Afyonkarahisar potansiyeli en yüksek vilayetlerden birisi. Sanayide hızla ilerliyoruz. İlimizde 20’nin üzerinde makine üreten tesis var. Makine demek sanayinin temeli demek. Şuanda Almanya, Fransa ve Hollanda’nın zenginliklerinin kalıcı olmasının sebebi makine üretmeleridir. Nihai tüketim malzemesi üretmek kolay. Ancak malzemeyi üretirken kullanılan makineye yıllarca para ödüyoruz. İşte makine fabrikaları bu yönüyle önemlidir. Önümüzdeki 20 yıllık süreçte Afyonkarahisar önemli makine üretim merkezlerinden birisi olacaktır. İşte bu tesiste bu oluşuma destek olacak bir tesis.”

Üretim Yapan Herkesin Yanındayım

Üreten herkesin destekçisi olacağını vurgulayan Vali Tutulmaz: “Tüm girişimcilerimizi kutluyorum. Üretim işi bu ülkeye yapılacak en iyi yatırımdır. Ben üretim yapan herkesin yanındayım. Kalkınmanın, ayakta kalmanın, büyük devlet olmanın yolu üretimden getiriyor. Tesisin en önemli özelliği hem enerji tasarrufu sağlaması, hem de çevre dostu olması. Bu yönüyle de önemli bir tesis. Günümüzde en çok ihtiyaç duyulan alan ucuz enerji. Bu vesileyle tesisin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hayırlı hizmetlere imza atılır” şeklinde konuştu.

Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Sistemin işleyişini ve imalatın yapılacağı fabrikayı Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer katılımcılara anlatan firma sahibi Zeki Yıldız üretilecek ürünler bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi