Ülkücüler Alparslan Gümüş’ü Unutmadı

Afyonkarahisar Ülkü Ocakları, Bolvadinli ülkücü şehit Alparslan Gümüş'ü vefatının 43. yıldönümünde mezarı başında andı.

Bolvadin ilçe mezarlığında gerçekleştirilen anma programına; Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, MHP Bolvadin İlçe Başkanı Mustafa Türker, MHP Bolvadin Belediye Meclis Grup Başkanı Selahattin Kelekçi, merhum Alparslan Gümüş’ün kardeşi Atilla Menderes Gümüş ile Bolvadin Ülkü Ocaklarına mensup gençler katıldı.

Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, ülkücü şehidin mezarı başında okunan Kur’an-ı Kerim ve sonrasında yapılan duaların ardından yaptığı açıklamada, "Mezarı başında dualarla andığımız Alparslan Gümüş 1980 öncesi yaşanan olaylarda Türk milletini bölmek isteyen güçlere karşı direnmiş ve 3 Kasım 1975 yılında Gazi Eğitim Fakültesinde vatan hainlerince açılan yaylım ateş sonucu şahadete erişmiştir. Şehidimizin bize miras bıraktığı 'Vatanım Ha Ekmeğini Yemişim, Ha Uğruna Kurşun' sözü sonsuza kadar hafızalarımızdan silinmeyecek ve düsturumuz olacaktır. Şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Merhum Gümüş için aynı günün akşamında Bolvadin Ülkü Ocakları teşkilatında Yasin-i Şerif okutuldu.

ALPARSLAN GÜMÜŞ KİMDİR

Teröristlerin, Ülkücü gençliğinin şahsın da Türk devletine karşı yoğunlaştırdığı saldırılar 3 Kasım 1975'de, Gazi Eğitim Enstitüsü’nde ülkücü Alparslan Gümüş şehit edilmesiyle daha da şiddetlendi. Aynı gün birçok okulda, sistemli bir şekilde toplu saldırıya geçen teröristler, G.E E.de boykot yaparak çoğunluğu oluşturan Milliyetçi öğrencileri okula sokmamak istemişlerdir. Aynı azınlık grup, bir yandan da bildiri dağıtarak, okula alınmadıklarını yutturmaya çalışmıştır. Nihayet 3 Kasım sabahı, önceden hazırlanan ve pusuya yatan 30-40 kişilik ve bir kısmı okul öğrencisi olmayan komünist grup, okula gelmeye başlayan öğrencilere giriş kapısında bulundukları sırada otomatik silahlarla ateş açmışlardır. Bahçe duvarını kendileri ne siper yaparak öğrencileri tarayan komünistler hiç bir şeyden haberi olmayan Alparslan Gümüş‘ü kafasından vurmuşlardır. Bu ateş sonucunda öğrenci de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Hemen Hacettepe Hastanesine kaldırılan Gümüş’e acil serviste beyin ameliyatı yapılmış, ancak ülkücü Alparslan Gümüş kurtarılamamıştır. Ülkücü öğrenci aynı akşam geç saatlerde Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ülkücü Alparslan Gümüş’ün şahadeti bütün Ankara’da derin bir matem havası yaratmıştır. Ülküdaşları tarafından çok sevilen Alparslan için ertesi gün Ankara’da on binlerce kişinin katıldığı muhteşem bir tören yapılmış, törenden sonra cenazesi memleketi olan Bolvadin’e gönderilmiştir. Şehit Alparslan. Bolvadin’de binlerce kişinin katıldığı hazin bir törenle vatan toprağına tevdi edilmiştir. Şehit Alparslan Gümüş Gazi Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisi olarak eğitimi sürdürmekte idi. Şehit Gümüş’ün “Vatanın! Ha ekmeğini yemişim. Ha uğrunda bir kurşun…” sözü ülkücü camia başta olmak üzere Türk Milletinin yüreğine kazınmıştır. Ve bugünde akıllardadır.

Editör: Haber Merkezi