Türker: “Yerel seçimlerde iddialıyız”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolvadin İlçe Başkanı Mustafa Türker, yazılı bir basın açıklamasında bulunarak 29 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi ile ilgili partisinin görüşlerini paylaştı.

BOLVADİN’DEKİ 3 BELEDİYEYE DE TALİBİZ

Türker açıklamasında; “Öncelikle bilinmesi gereken ilk husus, yerel seçimlerde partimizin iddiasının dün olduğu gibi bugünde artarak devam ettiğidir. Milliyetçi Hareket Partisinin üretken belediyecilik felsefesini kendimize rehber edinerek MHP Bolvadin teşkilatı olarak Bolvadin’deki mevcut 3 belediyeye de talibiz. Son genel seçimlerde artan oy oranımıza ve halkımızın teveccühüne bakıldığında bu iddiamızın haklılığı görülecektir. Cumhur ittifakının yerel seçimlerde de devam etmesi ülkemiz ve milletimiz menfaatleri açısından önemlidir. Biz bu konuda liderimizin ve partimizin aldığı her karara saygı duyarız ve harfiyen uygularız. Yalnız siyasi pratik ve yapılan açıklamalar bu ittifakın Büyükşehirler ve ülkemizin bekasına kastetmeyi amaçlayan bazı grupların işbirliği yaptığı seçim bölgelerinde olacağı hususundadır. Bu nedenle Bolvadin’de yapılacak yerel seçimlere müstakil olarak katılacağımızı hesap ederek çalışmalarımızı başlattık. Hatta şunu belirtmek isteriz ki, iç kavgalarından kurtulmuş, ayrıkotlarını temizlemiş bir siyasi hareket olarak en hazırlıklı partide biziz dersek yanlış ifadede bulunmuş sayılmayız.

MHP’NİN YÖNETİM MERKEZİ GENEL MERKEZİMİZ VE TEŞKİLATIMIZDIR

  1. fayda gördüğümüz diğer bir hususta, bu konularda karar verici organlarımızı hatırlatma gereğidir. Milliyetçi Hareket Partisi 48 yıllık köklü bir partidir ve kurulduğu yıllardan beridir ilçemizde teşkilatı bulunmaktadır. MHP’nin yönetim merkezi Ankara’da bulunan Genel Merkezimiz, ilçemizde de onun ilçe başkanlığı ve teşkilatıdır. Milliyetçi Hareket Partisi sosyal medyadan yönetilmez, Milliyetçi Hareket Partisi hiyerarşik yönetim şablonu haricinde karar vermez. MHP Türkiye’ye ve Bolvadin’e siyaseti öğreten kurumdur. Hiç kimse ne MHP’ye rol belirlemeye, aday yönlendirmeye kalkmasın. MHP müracaat günü geldiğinde halkımızın teveccüh göstereceği ülkücü-milliyetçi adayları halkımızla buluşturacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

DEFOLU VE FASON SİYASİ ZİHNİYETLERE ASLA FIRSAT VERİLMEMELİDİR

Partisinin yerel seçim çalışmaları hakkında MHP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamalara da değinen Türker: "Partimizin 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'yle ilgili takip edeceği 4 aşamalı stratejik duruşu Sayın Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli tarafından son MYK toplantısı sonucunda ele alınmış, nihai olarak üzerinde tam bir mutabakat sağlanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, Mahalli İdareler Seçimlerini milli beka üzerinden okumakta, yeni hükümet sisteminin doğasına uygun tecelli etmesini samimiyetle temenni etmektedir. 31 Mart 2019'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışmaya açmak için pusuya yatmış olan defolu ve fason siyasi zihniyetlere asla fırsat verilmemeli, sorumluluk bilinciyle ve işbirliği kanalları açık tutularak 2023'ün Türkiye'sine ulaşılmalıdır.

31 MART 2019’DA TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ BELİRLENECEK VE TESCİL EDİLECEKTİR

Anlaşarak, konuşarak, uzlaşarak, kucaklaşarak, milli meselelerde aynı hizada buluşarak her engelin aşılacağı, her badirenin geçileceği, parlak ve huzurlu günlere cumhurun iradesiyle vasıl olunacağı asla hatır ve hafızalardan çıkarılmamalıdır. Unutulmasın ki, 31 Mart 2019'da sadece belediye başkanı, sadece belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi veya muhtar seçilmeyecektir. Bunların üstünde ve ötesinde Türkiye'nin geleceği, Türk milletinin gelecek hedefleri belirlenecek ve bir kez daha tescil edilecektir. Biz olaya bu felsefeyle bakıyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi