Saadet Partisi milletvekili adayları Bolvadin’de

Saadet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adaylarından Safa Şenel , Hasan Basri Kantar , Halit Kuş ve Hüseyin Uğurlu ve beraberindeki ziyaret heyeti İle Bolvadin ilçesine çıkarma yaptılar

Ziyarette vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili adayları Safa Şenel , Hasan Basri Kantar , Halit Kuş ve Hüseyin Uğurlu şunlara değindi ;

İşsizlik Had Safhada Değiştir Saadet Gelsin

TUİK verilerine göre her 4 gençten biri işsiz. Resmen 3,5 milyon genç işsiz var. Fiilen bu rakam aslında 4-5 milyon civarında.

Üniversite mezunu işsizlerin sayısı 1 milyonu aşmış durumda. Bugün Türkiye’deki işsiz gençlerin sayısı 120 ülkenin nüfusundan daha fazla.

Ama ilgili bakanımız konuşmasında diyor ki: “Halimiz kötü, işletme ve iktisat mezunları kadro beklemesin. Yok kardeşim devlette böyle bir kadro! Boşuna bekleme.”

Üniversite mezunu işsizlerin yarısı, kadro veremeyiz dedikleri İİBF mezunu. Lafa geldiği zaman: “Türkiye’de işsizlik yok, iş beğenmeme var.” diyorlar.

Siz iktisat fakültesi mezunu gence pizza sattırırsanız; siz biyoloji mezunu, tarih mezunu gence AVM’de tezgâhtarlık yaptırırsanız, elbette yaptığı işi beğenmemek onların en doğal hakkıdır.

Ülkemizde, kamu kurumlarında herhangi bir işe girebilmek için o işin eğitimini almış olmak, diploma sahibi bulunmak yeterli olmamaktadır.

Torpilin Varsa İşe Girersin

İllaki KPSS sınavlarına da girmek ve istenen puanı almış olmak gerekmektedir.

Ama ne yazık ki, buda yetmemekte, torpili olanlar işe girmekte, olmayanlar elenmektedir.

Doğduğun yerde doymak

Doğduğun yerde doymak istiyorsan, Sanayileşmenin ve gelişmenin tabana yayılması gereklidir.Bunu ancak Saadet Partisi sağlayabilir. Saadet Partisi bunu geçmişte yaptı. Şimdi de senin desteğin ile Meclise girdiğinde yine yapacaktır.

Yerel Ekonomik Gelişme Programı

Tarım arazileri, doğal ve kültürel kimlikler ve yeşil alanlar titizlikle korunacaktır.

Yerel ekonomik kaynaklar değerlendirilerek bölgesel gelişme sağlanacak ve “Yerel Ekonomik Gelişme Programı” uygulanacaktır.

İç Göçler Tetiklenmiş

Kalkınmada sıkça karşılaşılan belli bir alana yoğunlaşan, yığılan politikalar yerine ölçülü bir şekilde tüm ülkeye yayılan politikalar tercih edilecektir. Bu zamana kadar uygulanan yığılmacı politikalar neticesinde iç göçler tetiklenmiş, sosyal patlamaları ve şehir rantının ortaya çıkmasını beraberinde getirmiştir.

Kamu Kadrolarına Personel Alımlarında

Liyakat Ve Performans Esas Alınacaktır.

Acı veren bu uygulama, insan haklarına aykırıdır ve acilen giderilmesi gerekmektedir.Saadet iktidarında;Kamu kadrolarına personel alımlarında liyakat ve performans esas alınacaktır.Yürütmenin denetimine her açıdan öncelik verilecektir. Bu çerçevede, kamu görevlileri ile ilgili dava açılabilmesi için aranan üst yöneticilerinin izin şartı sınırlandırılacaktır. Bu şekilde, kamu yönetiminin sorumlu davranması temin edilecektir.

Yerel yönetimler halkın ve sivil toplumun süreçlere ve kararlara etkin katılımı ile güçlendirilecektir. Böylece, yerel sorunlar yerel yönetimlerce çözülecektir.

Devlet personel yönetimi, Hükümetlerin vatandaş üzerindeki patronaj ve baskısının bir aracı olmaktan çıkarılacak, liyakati ve performansı ölçü alan bir anlayışla yeniden düzenlenecektir.

Editör: Haber Merkezi