Otopark uygulaması çarşı trafiğine düzen getirdi


 

Bolvadin Belediyesi çarşı trafiğinin daha düzenli hale gelmesi amacıyla otopark uygulamasını tekrar uygulamaya aldı. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen otopark ihalesini Afyonkarahisar'da da başarılı otoparkçılığıyla isminden söz ettiren Huzur Otopark kazandı. Buna göre Huzur Otopark, Bolvadin'de Bankalar Caddesi, İstasyon Caddesi, Emirdağ Caddesi, Şazi Mahallesi, Lalasinanpaşa Mahallesi, Bekirağa Mahallesi ve Ömeroğlu Mahallesinde hizmet verecek.

İLK ON DAKİKA ÜCRETSİZ

Bolvadin'de Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda otoparkın ilk 10 dakikası ücretsiz, bir saate kadar 1 lira, 2 saate kadar 2 buçuk lira, 3 saate kadar 4 lira, 4 saate kadar 5,50 lira, 5 saate kadar 7 lira, 5 ve üzeri saat ise 10 lira olarak belirlendi.

ÇIKIŞ İŞLEMİ YAPTIRMAK GEREKİYOR

Araç sahiplerinin ilk 10 dakika ücretsiz hakkından faydalanmaları ve geçici otopark hizmetlerinden yanlışlıkla yüksek meblağlar ödememeleri için otopark görevlilerinden çıkış işlemini yaptırmalarının gerektiği bildirildi.

OTOPARK UYGULAMASI ÇARŞI TRAFİĞİNE DÜZEN GETİRDİ

Otopark uygulamasının devreye girmesi ile çarşıda lüzumsuz araç parkları ile kilitlenen trafiğin rahatladığı, ayrıca alış veriş için çarşıya gelen yerli ve yabancı müşterilerin rahatlıkla araçlarını park etmesinden dolayı esnafın ve vatandaşların memnun olduğu kaydediliyor.

Editör: Haber Merkezi