Omzundaki kurşun mahkeme kararıyla çıkarıldı

Bingöl'de silahlı saldırı sonucu omzundan yaralanan polis müdürü Güngör, mermiyi çıkarttırmak istemedi. Güngör'ü şüpheli bulan savcı, tek delil olan mermiyi mahkeme kararıyla doktorlara aldırdı.

29 Kasım'daki olayda Çevik Kuvvet Şube Müdürü Ali İhsan Güngör, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde köy korucusu olan komşusu ile ava gitti. Güngör'ün av dönüşü komşusunun evine uğradığı saat 19.15 sıralarında motosikletli iki saldırganın sıktığı kurşunlara hedef olduğu iddia edildi. Güngör yaralanırken Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada "Olay terör saldırısı değil, kazara yaşandı" denildi. 

DOKTORA İZİN VERMEDİ 

Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürülen Göngör'e ilk müdahalesi yapıldı. Güngör önce kurşunun nereden geldiğini bilmediğini söyledi. Beraberindekiler ise "Olay Güngör'e ait ruhsatsız silahtan çıkan kurşunla kazara yaşandı" dediler. Ancak olay yerinde, müdürün aracında ve üzerinde yapılan aramada ruhsatsız tabanca bulunamadı. Güngör ise tek delil olan ve gözle görülebilen merminin çıkarılması için doktorlara izin vermeyerek, istirahat döneminde başka bir hastanede çıkarttırmak istediğini söyledi. Savcılık Güngör'ü "şüpheli" bulup, Ürker ve ekibine yönelik saldırı öncesi yaşanan ihmaller zincirini dikkate alarak bu kez temkinli davrandı. 

SAVCI MAHKEMEYE BAŞVURDU 

Savcı, şaibeli olayın aydınlatılabilmesi için Güngör'ün omzundaki tek delil olan mermi çekirdeğinin çıkarılması için Bingöl Sulh Ceza Hakimliği'ne müracaat etti. Mahkeme hastane raporunda cilt altı dokuda kurşunun gözlemlenmiş olduğunu, çıkarılmasında tıbbi olarak sakınca bulunmadığına hükmetti. Hâkim, dosya kapsamında delillerin karartılma riski bulunduğunu belirterek, ruhsatsız tabanca kullandığı için de "şüpheli" bulunan Göngör'le ilgili tıbbi müdahalenin yapılmasına karar verdi. Karar üzerine, Güngör'ün omzundaki kurşun çıkarılarak, balistik inceleme için Bingöl İl Jandarma Komutanlığı Kriminal Laboratuarına gönderildi. Olayda "yasak aşk" iddiası üzerinde durulduğu öğrenildi. Sabah Gazetesi

Editör: Haber Merkezi