Nergiz “Tarımda yepyeni bir dönem geliyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı İsmahan Nergiz seçim çalışmalarına gece gündüz demeden aralıksız devam ediyor. Vatandaşlar tarafından büyük bir sevgi ile karşılanan Nergiz, Bolvadin Pazar yerinde vatandaşlar ve pazarcı esnafıyla biraraya geldi. Nergiz’e Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Çengel, İl Kadın Kolları Başkanı Şenay Sarman, önceki dönem il başkanı Dr. Kemal Demirkırkan ve çok sayıda partili eşlik etti. CHP Heyeti, pazar ziyareti sırasında İYİ Parti Milletvekili adayı Prof Dr. Abdülkadir Akcan’la karşılaştı. CHP ve İYİ Parti heyetleri Millet İttifakının başarısı için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirterek, birbirlerine başarılar dilediler. Halkın sorunlarını dinleyen Nergiz, görüştüğü vatandaşlara ve esnafa CHP’nin tarımla ilgili çok önemli olan yeni projelerini anlattı.

ÜRETİCİNİN DESTEKLERİ 2 KATINA ÇIKACAK

Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline geleceğini belirten Nergiz “ Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacağız. GSYH’nin% 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız.Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacıgibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz.

ÇİFTÇİ DESTEKLERİ KATLANACAK

Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarakve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yılönceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyonoranı kadar artıracağız.Çiftçimizin , üreticimizin rahat çalışması için önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Uygulanan bu politikalar sayesinde çiftçimiz, üreticimiz ürününü daha ucuza üretecek. Çiftçi üretirken kazanacak, ucuza alıp tüketme imkanına sahip olan vatandaşlarımız da tüketirken kazanacak.” dedi.




 

Editör: Haber Merkezi