MEHMET KOCA, AK PARTİ ADAY ADAYI

Torcu'nun CEO'su Bolvadinli Mehmet Koca’nın da, Ak Parti’den aday adayı olduğu öğrenildi.

Bugün Yenişafak gazetesinde çıkan 10 da 10 haberinin içeriğinde Mehmet Koca’nın Ak Parti’den adaylığını açıkladığı, haberi yayınlandı. Koca’nın aday adaylığının kesinleşmesi halinde Afyon’dan müracaat edileceği bildirildi.

Mehmet Koca, 2010 yılında CNBC-E Business tarafından yapılan değerlendirmede “En Başarılı 100 Yönetici” arasında 36’ıncı sırada yer alırken, 2011 yılında Capital Dergisi’nin 5 yıllık verilere göre yaptığı sıralamada ülkemizin en başarılı beş CEO’sundan biri olarak seçildi.

28 yıllık iş tecrübesine sahip olan ve lisans eğitimini İTÜ’nün Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlayan Mehmet Koca iş hayatında, uzmanlıktan Genel Müdürlüğe kadar bir çok farklı pozisyonda görev almış, son olarak Gübre Fabrikaları T.A.Ş. (GÜBRETAŞ) Genel Müdürlüğü ve Nesmal Holding CEO’luğu görevlerini yürütmüştür.

Görev yaptığı kuruluşlarda holding organizasyonu kuruluşunu da gerçekleştiren Koca, görev aldığı kuruluşlarda tarımsal verimlilik ile tarımsal sanayi konusunda çok sayıda projeye imza atarken, uluslararası ortak yatırım gerçekleştirme deneyimine sahiptir.

Koca evli ve dört çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi