Kayacan, “Bölgemize yapılan her yatırım bizi mutlu eder”

Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yaparak Çay ilçesine yapılacağı ifade edilen Biokütle Enerji Santralinin Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan tarafından engellenmek istediğini belirten Çay Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı’nın tamamen yanlış bilgilendirildiğini ve iki komşu ilçenin ilişkilerini yıpratacak bir açıklama ile konuyu gündeme taşıdığını düşünüyoruz.

Sayın Çay Belediye Başkanı şunu iyi bilmelidir ki; Bolvadin-Çay neredeyse iç içe ve yıllardır akrabalık bağlarıyla da birbirine bağlı iki komşu ilçedir.

10 dakikalık mesafede bulunan Bolvadin ve Çay halkı pazarını, alışverişini, düğününü birlikte yapacak kadar yakın yerleşim merkezleridir.

Dolayısıyla Çay’a yapılan yatırım Bolvadin’i, Bolvadin’e yapılan yatırım da Çay halkını mutlu eder. Çünkü oluşacak her hizmetten iki ilçe halkının da en üst seviyede yararlanacağı bilinir ve herhangi bir engelleme söz konusu dahi olamaz.

DOSTLUKLARA GÖLGE DÜŞÜRÜLMEMELİ

Bu iki kardeş ilçenin yıllardır devam eden ilişkileri “suni gerginlik oluşturma” çabasına kurban edilmemelidir.

Hizmette yarış yapılırken ortaya atılmak istenen “yapay polemikler” her iki ilçeye de ciddi zarar verecektir. Bunun için bilhassa idarecilerin ve siyasilerin konuşmalarında ve beyanatlarında herkesten çok daha fazla dikkatli olma mecburiyetleri vardır.

Bolvadin Belediyesinin gündeminde; kendi projeleri ve önemli yatırımları vardır. Bu çalışmalarımız aralıksız devam etmekte ve bunları yaparken de en iyiyi, en güzeli başarmak için mesai harcamaktayız.

Bu düşüncelerle kardeş Çay halkını sevgi ve saygıyla selamlıyor ve iki kardeş ilçe arasında sorun yaratmaya yönelik, dedikodu tabanlı söylemlere itibar etmemelerini rica ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi