HİSARCIKLIOĞLU'NDAN BOLVADİN'E MÜJDE
 
BOLVADİN TSO BAŞKANI MURAT TABAK’ TAN MISIR ZİYARETİ SONRASI MÜJDE:
 
İlçemizin lokomotif kurumlarından Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat TABAK Mısır’da yapılan iş forumuna katıldı. Mısır ziyareti sonrasında dönüş yolunda ise BTSO Başkanı Murat TABAK ilçemizle ilgili sorunları TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU’ na iletti. Bu görüşme esnasında ilçemiz için hayati önem arz eden Yüksekokul Kampüsüne yeni bir okul yaptırma sözü aldı.
 
TABAK, HİSACIKLIOĞLU'NUN ÖZEL HEYETİNDE YER ALDI
Mısırda gerçekleşen darbe sonrasında neredeyse yarıya düşen ekonomik ilişkilerin yeniden canlanması için Mısır Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği heyeti bir araya geldi. 4 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk ziyarette Mısıra ihracatta önemli bir kalem olan mutfak sektörü nedeniyle Bolvadin TSO Başkanı Murat TABAK’ ta yer aldı. TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU Başkanlığındaki özel heyet TOBB Başkan Yardımcısı Ali KOPUZ, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil KONUKOĞLU, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin AŞUT, TOBB Gümrük İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif PARMAKSIZ, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat TABAK, Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık EKİNCİ, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat ÖZDEMİR, Arkas Holding CEO’ su Can ATALAY, Polaris Park Yönetim Kurulu Başkanı Tunç ÖZKAN ve TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Başkan Yardımcısı Mustafa BAYBURTLU’ dan oluştu. Yapılan görüşmeler esnasında Murat TABAK gümrükte uygulanan Mısır Üretici Kayıt Sistemi nedeniyle 143 milyon dolar seviyesinde olan mutfak sektörü ihracatının 73 milyon dolar seviyelerine gerilediğini içeren ve ihracatla ilgili sorunlara dair Türkçe ve İngilizce olarak bir sunum gerçekleştirdi. Heyet daha sonra Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Tarık Kabil ile bir görüşme gerçekleştirdi.
 
'İŞ DÜNYASININ YAPTIĞI HER ORTAKLIK, HUZUR İÇİN ATILMIŞ TOHUMDUR'
Görüşmeler boyunca HİSARCIKLIOĞLU Mısır ve Türkiye’ nin tarih boyunca hep iç içe olduğunu anımsatarak; “Kuru kuruya kardeşlik olmaz. Kardeşliği ekonomik ilişkilerde de görmeliyiz. Aramızdaki ticaret hacminin 5 milyar doları gördüğü dönemler oldu. Türk şirketleri Mısır’ a 2 milyar dolarlık yatırım yaptı. 60 bin kişiye iş kapısı açtı. Mısır Türk sanayicisi için üretim üssü haline geldi.Mısır’ la ticaret hacmimiz 4 milyar dolara indi. Bunun sebeplerinden biri korumacılıktır. Mısır bazı korumacı politikalar uygulamaya başladı. Korumacı politikalar ülkeleri zenginleştirmez, tam aksine fakirleştirir. İş dünyasının yaptığı her ortaklık, huzur için atılmış tohumdur” dedi.
 
HİSARCIKLIOĞLU YÜKSEKOKULA EK BİNA İÇİN SÖZ VERDİ
Mısır ziyareti sonrasında dönüş yolunda ise Murat TABAK ilçemizle ilgili sorunları TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU’ na iletti. Bu görüşme esnasında ilçemiz için hayati önem arz eden Yüksekokul Kampüsüne yeni bir okul yaptırma sözü aldı. Murat TABAK konuyla ilgili olarak “Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’ na ilçemizdeki nüfus kaybı ve ekonomik daralmayla ilgili bilgileri aktardım. Yüksek okula yeni bir bölümün açılmasının hem yüksekokulumuza hem de ilçemize yeniden ivme kazandıracağını anlattım. Konuyu oldukça olumlu karşıladı ve destek oldu. Kendisi de, Mısır'da yapılan görüşmelerden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, Bolvadin Meslek Yüksek okulumuza yeni bölüm kazandırma çalışmaları kapsamında ek bina yapılması konusunda veya Milli Eğitime bağlı bir okul yapılması konusunda söz verdi. Bolvadin’ imize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Konuyla ilgili olarak Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat TABAK ve Bolvadin Ticaret Borsası Başkanı Hacı BOYAR’ın öncü olacakları bir heyetin yakın zamanda TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nu ziyaret etmesi planlanıyor.
Bolvadin Postası
 
Editör: Haber Merkezi