ÇAKMAKLI BOLVADİN’DE SANATLA ANILDI
 
Bolvadin Gelişim Platformu öncülüğünde Bolvadin Belediyesi ve Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleşen Yücel Çakmalı Sanat Haftası sona erdi.
 
Etkinliğin açılış gününde Bolvadinli koleksiyoner İsmail Özdilek’in Bolvadin hafızası sergisi, Bolvadinli ressamlar Ali Özyörük ve Gazi Yükseldi’nin resim sergisi ve Musiki sanatçısı Mustafa Karaer, Mahmut Karaer,  Taha Karer ve Mehmet Borazan tarafından icra edilen ney, ud taksimi ile Bolvadinli şair Mustafa Güzelel ve Cemre Kollejinin öğrencileri Türk Sanat Musikisi ve şiir dinletisi düzenledi.
 
İkinci gün Sosyal bilimler lisesinde “Sanat sanat içindir, Sanat toplum içindir” konulu münazara yarışması yapıldı. Üçüncü gün ise “Milli Sinema ve Yücel Çakmaklı” konulu söyleşiye yönetmen Ali Osman Emirosmanoğlu, Sinema Danışmanı İhsan Kabil ve AKÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Turan Akkoyun katıldı.
 
Yücel Çakmaklının iş ortağı, yapımcı aynı zamanda Panorama İstanbul’un yapımcısı da olan, Ali Osman Emirosmanoğlu, Bolvadin’e gelmekten çok mutlu olduğunu, Yücel Çakmaklı’nın yaşamış olduğu konağın Bolvadin için çok önemli olduğunu ve bunun Yücel Çakmaklı Müzesi şeklinde düzenlenmesi gerektiğini ve bunun Türkiye’de ancak Bolvadin’e yakışır olduğunu söyledi.
Sinema Eleştirmeni İhsan Kabil ise “Yücel Çakmaklı Sanat Haftasının her yıl düzenlemesi gerektiğini bu kapsamda “Milli Sinema Film Festivali” organizasyonu da yapılabilir ise bu Bolvadin’i Türkiye gündeminde tutar” şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Turan Akkoyun ise Yücel Çakmaklı’nın Milli Sinema akımının kurucusu olduğunu ve Çakmaklının Bolvadin’den çıkan bir isim olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
Program sonunda konuşmacılara  günün anısına plaket verilerek son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi