BTSO BAŞKANI TABAK, SİTEMKAR KONUŞTU
Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Afyonkarahisar Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" ile, BTSO öncülüğünde Zafer Kalkınma Ajansının destekleri ile yürütülen "Etkin İletişim Teknikleri" sertifika programlarında sertifika almayan hak kazanan girişimciler, dün akşam yapılan bir törenle belgelerini aldılar.
Bolvadin Çapari Restoran'da gerçekleşen toplantıya, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Bolvadin Ticaret Odası Başkanı Murat Tabak, KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Meftun KÖKSAL, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilgili kurumların yetkilileri katıldı.
TABAK: "90 KİŞİ SERTİFİKA ALDI AMA SIFIR FAİZLİ KREDİ İÇİN ANCAK 3 KİŞİ BAŞVURDU"
Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ile KOSGEB İl Müdürü Meftun Köksal da birer konuşma yaparak sertifika almaya hak kazanan girişimcileri tebrik ettiği törende son konuşmayı yapan Bolvadin Ticaret Odası Başkanı Murat Tabak ise konuşmasında Bolvadin'de bulunan girişimcilere ilgisizliklerinden dolayı bazı sitemlerde bulundu. Tabak konuşmasında:
"Değerli misafirler, Kosgeb Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile Zafer Kalkınma Ajansının destekleriyle tamamladığımız Etkin İletişim Teknikleri Eğitimlerinin sertifika törenine hoş geldiniz. Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz ve ilçemizin gelişmesine katkıda bulunacak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kısaca bunlardan bahsetmek istiyorum. Oda olarak geçtiğimiz aylarda Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin 3. tamamladık. Üçüncü eğitimle birlikte yaklaşık 90 kişiye girişimci sertifikası verdik. Bu sertifika sayesinde 90 girişimcimiz Kosgeb’ten destek almaya hak kazandılar. Kosgeb Girişimcilik sertifikası ile işyeri kuracak kişiler proje hazırlayıp , proje onayından sonra karşılıksız 30 Bin TL KOSGEB destekli hibe alacaklar , kurulan bu şirket yatırım yapmak istiyorsa ayrıca 2 yıl ödemesiz sıfır faizli 70 Bin TL kredi kullanma imkanı olacaktır. Bu destekten bu zamana kadar 3 kişi yararlandı:
İbrahim Sevim: Zücaciye Mağazası Açtı
Hasan Tok: Lastik Satış ve Tamir Yeri Açtı
Ahmet Kalay: Sucuk ve Et Satış Mağazası Açtı
Fakat bu zamana kadar 90 sertifika dağıtmamıza rağmen destek alabilen ve iş kuran kişi sayısı çok az. Biz Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak üstümüze düşen vazifemizi yapıyoruz , temelini atıyoruz. Fakat bu sertifikayı alan kişiler bu temelin üzerine üstüne bina yapmıyorlar. Başka şehirlerde bu KOSGEB girişimcilik eğitimine çok ilgi var ve Ticaret odaları bu kursa girecekleri kura ile belirliyor. Eğer 90 girişimcimiz projesini KOSGEB’e sunar ve kabul edilirse Bolvadin’e toplamda 2,7 milyon lira karşılıksız destek sağlanacak. Projelerin büyüklüğüne göre bu rakam daha da artacaktır. Lütfen Girişimcilik eğitimi almış ve sertifikaya hak kazanmış kişiler vakit geçmeden destekler sona ermeden projelerini hazırlasınlar. Yine geçtiğimiz günlerde tamamladığımız bir diğer faaliyetimiz ise “Etkin İletişim teknikleri”. Biliyorsunuz iş dünyasının en önemli konularından birisi iletişim. Bizde bu kapsamda iletişim eğitimi açtık ve 16 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Beden dili, stres yönetimi ve iletişim hakkında yeni bilgiler edindiler. Bildiğiniz gibi yarın da Türkiye’nin en büyük yapı fuarına- İstanbul Yapı Fuarı’na gidiyoruz. İnşallah oda olarak bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Bir diğer konumuz ise Zafer Kalkınma Ajansı destekleri maalesef Belediyemiz ve sivil toplum örgütleri bu zamana kadar ortak bir proje yapamadık ve Zafer Kalkınma Ajansı hibelerinden yararlanamadık. Bugün Afyon’da bazı sivil toplum örgütleri ve Belediye'nin hazırlamış olduğu güneş enerjisi santralı ile Afyon'a karşılıksız 1 milyon TL gibi bir rakam girdi. İnşallah bu dönemde Belediye Başkanımızın da Zafer Kalkınma ajansına sunacağı bazı projeler olacak inşallah bizde bu destekleri artık alırız. Ticaret ve Sanayi Odamızın diğer çalışmaları ise Afyon’da kurulacak olan Bölgesel İhtisas Laboratuvarı ‘na ortak olacağız ve odamıza ve borsamıza ileride güzel bir gelir elde edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı yönetimimiz adına hepinize teşekkür ediyor,
Saygılarımı sunuyorum." diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantı sonunda belge almaya hak kazananlara protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi