Bolvadin’e yatırım sağanağı

Referandum çalışmaları kapsamında gittiği Bolvadin’de hastane ve halk eğitim merkezini ziyaret ederek, sosyal destek merkezinin açılışını gerçekleştiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, ilçe emniyet müdürlüğü, cezaevi, adliye ve öğrenci yurtlarının inşaatları ile inşaat alanlarında incelemelerde bulundu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, anayasa değişikliğini anlatmak üzere gittiği Bolvadin’de ilçeye yapılan yatırımları yerinde inceledi. Referandum çalışmaları kapsamında ilk olarak Bolvadinli muhtarlarla bir araya gelen Milletvekili Hatice Özkal, muhtarlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı. Muhtarların anayasa değişikliğine ilişkin sorularını yanıtlayan Milletvekili Özkal; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara büyük değer verdiğini hatırlatarak, muhtarlardan CHP’nin iddialarına inanmamalarını istedi. Muhtarlıklarının kaldırılacağı iddiasının saçma bir yalan olduğunu ifade eden Özkal, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı üzere artık muhtarlarımızın sigorta primlerinin bile devlet ödeyecek” dedi.

Bolvadin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Bolvadin Belediyesi, Bolvadin Halk Eğitim Merkezi ve Bolvadin Kadınlar Kulübü Derneği ortaklığıyla faaliyete geçirilen Sosyal Destek Merkezi (SODAM) açılışını da gerçekleştiren Milletvekili Hatice Özkal, İlçe Kaymakamı Kenan Eskin ve Belediye Başkanı Fatih Kayacan’la birlikte kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan sergiyi gezdi. Açılış sonrası Bolvadinli kadınlarla buluşan Milletvekili Özkal, kadınlara kendilerini geliştirmenin yanı sıra yeteneklerini ekonomik kazanca dönüştürmeleri tavsiyesinde bulundu. Halk eğitim, bilgi evi ve sosyal destek merkezi gibi kurumlarda pek çok eğitim verildiğini ifade eden Özkal, kadınların KOSGEB ve benzeri desteklerle becerilerini hem ev hem de ülke ekonomisine yararlı hale getirebileceklerini ifade etti. Özkal, kadınlara birlik ve kooperatif olarak satış yapmalarını da önerdi.

OY KULLANMAK İSTEYEN HASTALAR SOY KULLANMAYA GÖTÜRÜLECEK

Bolvadin temasları kapsamında Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, hastane yönetiminden hastanenin durumuyla ilgili bilgi aldı. Personel ve hasta sayısının yanı sıra hastanenin bir eksik veya ihtiyacı olup olmadığını soran Milletvekili Özkal, tedavi gören hastaları yataklarında ziyaret etti. Doktorlara hastaların sağlık durumu ve tedavi süreçlerini soran Özkal; acil şifalar dileği hastaların taleplerini de dinledi. Hastalardan referanduma kadar iyileşmelerini isteyen Özkal, oy kullanamaya gitmek isteyen hastaların Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans ve araçlarla oy kullanmaya götürüleceğini söyledi. Hastalara ve refakatçilere anayasa değişikliğini anlatarak, ‘evet’ tercihinde bulunmalarını isteyen Özkal, “Sağlık reformunu gerçekleştiren AK Parti'nin yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. Ancak anayasa değişikliği parti değil ülke meselesi, Ülkemizin bekası ve geleceği söz konusu. Bu yüzden parti ayırmadan ülkemiz için ‘evet’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Koğuş sistemli hastane odalarını unutmadıklarını söyleyen hastalar ise, artık ilçelerde bile beş yıldızlı otel kalitesinde hastaneler olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkacaklarının sözünü verdiler.

ANAYASAYI BİR DAHA DARBE OLMAMASI İÇİN DEĞİŞTİRİYORUZ

Hastanenin ardından huzurevini ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, huzurevi sakinleriyle yakından ilgilendi. Huzurevinde kalan yaşlılarla uzun uzun sohbet eden Hatice Özkal, huzurevi sakinlerinden darbe ve ihtilal anılarını dinledi. Kendisinin hem 1980 darbesini hem de 28 Şubat’ı acı tecrübelerle yaşadığını ifade eden Milletvekili Özkal, Türkiye’de bir daha darbe olmaması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesinin hedeflendiğini söyledi. Türkiye’de halkın iradesi üzerinde hiçbir güç olmaması amacıyla anayasa değişikliğinin yapıldığını kaydeden Özkal, halkın seçtiği hükümet ve milletvekillerinin hiçbir güç tarafından devrilmemesi amacıyla sistemin ve TBMM’nin güçlendirildiğini kaydetti. Huzurevi ziyaretinin ardından ilçe merkezinde seçim bürosunun da açılışını gerçekleştiren Özkal, seçim bürosu önünde toplananlara referandumun Türkiye’nin geleceği açısından önemini anlattı. Türkiye’nin geleceğinin mevzu bahis olduğunu ifade eden Özkal, hangi partiden olursa olsun vatan, millet, bayrak için herkesi ‘evet’ tercihinde buluşmaya davet etti.

YATIRIM SAĞANAĞI DEVAM EDECEK

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Halil İbrahim Sevim, AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk’le birlikte ilçede yapımı devam eden yatırımları inceleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, ilçe emniyet müdürlüğü inşaatını gezdi. Müteahhit firma yetkililerinden inşaatla ilgili bilgi alan Milletvekili Özkal; yaklaşık 3,2 milyon TL değerindeki yatırımın Bolvadin’e yakışır nitelikte olacağını aktardı. Bolvadin’de yapımı devam eden öğrenci yurdu inşaatlarını da gezen Milletvekili Özkal, ilçede devam eden bir kız ve bir erkek öğrenci yurdunun bir yıl içinde tamamlanarak hizmete gireceğini belirtti. Adliye ve cezaevinin yapılacağı arazilerinde de incelemelerde bulunan Özkal, Bolvadin’e son üç yılda yaklaşık 500 Milyon TL’lik yatırım yapıldığını vurguladı. Türkiye’nin AK Parti ile hızlı bir kalkınma sürecine girdiğini hatırlatan Özkal, “Ülkemiz ve Afyonkarahisarımız gibi Bolvadinimiz de hizmet sağanağından nasibini alıyor. İnşallah 16 Nisan sonrası daha güçlü, kendine güvenen, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir Türkiye olacak. Güçlü ve kalkınmış Türkiye’de yatırımlar da artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

KENDİ GELECEĞİNİZ İÇİN EVET OYU KULLANIN

Bolvadin’de öğrenim gören üniversiteli gençlerle buluşan Milletvekili Hatice Özkal, anayasa değişikliğini anlattığı gençlerden, kendi gelecekleri için ‘evet’ oyu kullanmalarını istedi. 18 Yaşında milletvekilliğinden CHP’nin iddialarına, başbakan ile cumhurbaşkanlığının niye birleştirildiğinden yargının tarafsızlığına kadar gençlerin akıllarına takılan tüm soruları yanıtlayan Özkal, TBMM’de 25-30 yaş arası milletvekillerinin hepsini tanıdığını söyledi. Genç milletvekillerin hepsinin esnaf ve orta halli ailelerin çocukları olduğunu ifade eden Özkal, 18-25 yaş arası gençlerin duygu ve düşüncelerini yansıtacak, onların sözcüsü olacak bir iki gencin milletvekili olmasının TBMM’yi hem güçlendireceğini hem de zenginleştireceğini anlattı.

Ağılönü mahallesindeki kadınlarla bir araya gelerek anayasa değişikliğini anlatan Hatice Özkal, Bolvadin’de sivil toplum kuruluşlarının buluştu. Bolvadin’de oluşturulan sivil toplum platformun ilk toplantısına ile Eğitim Bir Sen Bolvadin Şubesi’nin yemeğine katılan Özkal, sabah erken saatlerde başladığı Bolvadin temaslarını gece yarısına kadar sürdürdü.

Editör: Haber Merkezi