Bolvadin’den hakemlere isyan

Son yıllarda kulüp olarak uğradığımız haksızlıkları sizlerle paylaşmak ve spor camiasının bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla bu basın bildirisini yayınlamak zorunda kaldık. Son yıllarda kasıtlı, spora ihanetle dolu ve akıl dışı hatalarla emeğimiz, spor heyecanımız ve haklarımız çalınmaktadır. Bu kadar hatanın tesadüf olmayacağı inancıyla yaşanan olaylardan bir kısmını açıklamak zorunda kaldık.

Her nedense şampiyonluk yarışında bulunduğumuz ortamlarda alçak bir el önümüzü kesmekte, şeytanca kararlarla yarışın dışına itilmekteyiz. Ne zaman ki şampiyonluk iddiamız kalmazsa, işte o zaman süreç normale dönmekte, adil kararlar alınmakta ve sezonun formalite kısmı tamamlanmaktadır.

Bolvadin Belediyespor köklü bir kulüp, büyük bir ilçenin temsilcisidir. Üzerimizde oynanan oyun bir futbol müsabakasının ötesine geçmiş, adeta kulüp spor camiasından dışlanmaya başlanmıştır.

Gösterilen kırmızı kartlar, verilmeyen penaltılar, aleyhimize verilen ceza kararları artık “hakem hatası” olmaktan ziyade; rakiplerimizin bile kabul ettiği gibi, “kasıt” algısını beraberinde getirmektedir.

Şampiyonluk yolumuzun kesilmeye başlandığı maçlarda bile rakip seyirciyi dahi isyan ettiren kararlar aleni bir şekilde kamuoyunun önünde cereyan etmektedir. Son maçımızda güvenlik görevlileri dahi “bu hakem resmen sizi biçmeye görevlendirilmiş” söyleminde bulunarak, iddialarımızdaki haklılığımızı adeta belgelemişlerdir.

Bazı maçlarımızda atanan hakem bir gün önce değiştirilmiştir. Yerine gelen hakemin 24 saat önce bir maç yönettiği halde maçımıza görevlendirilmesi manidardan öte değişik düşünceler taşımamıza neden olmuştur.

Daha bu haftaki maçın hakemi 15. dakikada oyuncumuzu haksız yere ihraç ederek, kalan süreyi eksik oynamamıza neden olmuş, 4 dakika uzatma verdiği maçı 98. dakikada aleyhimize uyduruk bir penaltı vererek mağlup tamamlamamızı sağlamıştır.

Yukarıdakilere benzer onlarca olayı son 4 yıldır yaşamaktayız. Seyircimiz sahalardan uzaklaştırılmış, oyuncularımız futbola küstürülmüştür.

Kamuoyu ile paylaştığımız bu bildiriyi ilgili mercilere de taşıyacağız. Amacımız sporda adaletin tesis edilmesini sağlamaktır. Biz oyun, şike, düşmanlık bilmediğimiz gibi bize karşı da düzenbazlık yapılmasına karşı mücadele vermekte kararlıyız.

Abdilkadir ÖZKAL

Bolvadin Belediyespor Kulüp Başkanı

Editör: Haber Merkezi