Bolvadin'de Nlp Uzmanı Kapaklıkaya'dan Konferanslar
Afyonkarahisar'ın Bolvadin Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonu kapsamında ilçeye gelen eğitimci-yazar ve Nöro Linguistik Programlama (NLP) Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, çeşitli gruplara yönelik verdiği konferanslarda dinleyenleri hem düşündürdü hem de güldürdü.
Eğitimci yazar, sabah ilk olarak öğrencilere yönelik olarak Bolvadin Naciye Nurettin Taktak çok amaçlı salonunda 'Öğrenmeyi Öğreniyorum' konulu konferansı verdi. Öğrencilerin bilgiye en kısa yoldan ulaşmaları için öğrenme tekniklerini anlatan Kapaklıkaya, sinevizyon eşliğinde öğrencilerin motivasyonunu arttırıcı görsel sunumlar yaparak, öğrenmenin etkili yollarını gösterdi.
Öğleden sonra ise Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu konferans salonunda daire amirleri, memurlar, din görevlilerine ve vatandaşlara yönelik olarak 'Ruhumuzu Aydınlatan Önderler', kamu görevlilerine yönelik olarak ise 'Kurum İçi İletişim' konulu konferanslarını verdi. Son olarak öğretmenlere yönelik olarak verdiği 'İlham Veren Öğretmen' konulu konferansa Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üstteymen Çağlar İlden, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Terzi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Sağlam ve kurum müdürleri katıldı.
Eğitimci-Yazar, öğretmenlerin öğrencilere bilgiyi nasıl aktarması gerektiğini ve dersin nasıl keyifli bir hale getirildiğini kendine özgün anlatımıyla aktardı. Alişan Kapaklıkaya, sunumlarının tümünde kendi hayatından esprili örnekler vererek rahat anlatımı ile salondaki dinleyenleri kahkahaya boğdu
Editör: Haber Merkezi