Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Fakülte Oldu


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senatosunun önerisi ve Yükseköğretim Kurulunun tavsiyesiyle Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO), 21 Mayıs 2021 tarihli ve 31487 sayılı Resmi Gazetenin 4000 karar sayısı ile Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürüldü. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karara göre Afyon Kocatepe Üniversitesinin 5 yüksekokulundan biri olan BUBYO, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak AKÜ’nün açılan 13. fakültesi oldu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Bolvadin Kırkgöz Kampüsünde yer alan Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun fakülte olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Karakaş, kuruluş amacı olarak Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun ticaret, uluslararası ticaret, sanayi, bankacılık ve finans sektörlerinde istihdam edilmek üzere uzman personel yetiştirmek, ilgili ve yakın alanlarda akademik çalışma yürütmek üzere kurulduğunu kaydetti. Karakaş, “AKÜ Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ülkemizdeki iktisadi ve idari bilimler alanındaki genel eğitim yaklaşımlarından farklı olarak, sözü edilen sektörlerin operasyonel düzeyde gereksinim duyduğu yetkin iş gücüne dönük özgün bir eğitim programı uygulamayı hedeflemektedir. Eğitimin belirgin alanlara yoğunlaşması ile birlikte Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültemiz mezunlarının iş bulma şansı artırmakla birlikte girişimcilik ruhunu teşvik edecektir. Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesinin nitelikli ve donanımlı insan yetiştirmenin yanında mezunların ülkemizin gelişmesi adına müspet katkı yapacağından şüphemiz yoktur. Fakültenin kuruluşunda emeği geçen başta Üniversitemiz senatörleri olmak üzere YÖK Başkanımıza ve üyelerine, Afyonkarahisar milletvekillerimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hakkında

AKÜ Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 01/02/2010 tarih ve 2010-103 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş ve 26/02/2010 tarihli Resmi gazete de yayınlanıp yürürlüğe girerek Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde eğitime başlamış, 21 Mayıs 2021 tarihli ve 31487 sayılı Resmi Gazetenin 4000 karar sayısı ile Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi adını almıştır.

Bolvadin Kırkgöz Kampüsü içinde bilimsel faaliyetlerine devam eden fakültede 4 yıllık lisans programları olan Muhasebe, Lojistik Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri ile eğitim-öğretime devam edilmektedir.

Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 12’si öğretim üyesi olmak üzere 18 akademik ve 6 idari personel ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Editör: Haber Merkezi