BOLVADİN MHP İLÇE TEŞKİLATI İDDİALARA YANIT VERDİ
Bolvadin MHP Yönetimi son günlerde bazı gazetelerce yapılan itham ve iddialara karşı bir bildiri yayınlayarak, “Bugüne kadar kavgadan, polemikten ve Bolvadin’i oyalayacak her türlü söylemden kaçındık” denilen açıklama şu şekilde:
“En son konuşması gerekenler pişkince gündem oluşturmaya çalışıyorlar”
            MHP’li bir belediyeyi yıpratmak amacıyla yapıldığı her satırından belli olan haberler ne belediyemizi, ne de MHP camiasını yıpratamaz. Ancak gazetecilik ahlakı ile bağdaştıramadığımız bu gelişmeler karşısında açıklama yapmak zorunda kaldık.
            Her kim belediyeye ve MHP’ye haksız yere saldırıda bulunursa bunun cevabını misliyle alacaktır.
            Bolgiysan Belediyenin bir şirketidir. 1 trilyon borçla yeni yönetim tarafından devralınmış ve o günden bugüne ortaya koyduğu performansla ilçenin gözbebeği durumuna gelmiştir. Böyle bir şirkete şaibe buluşturmak ancak Bolvadin düşmanlarına yakışır.
            Bolgiysan, yap-sat işine Refah Partisi döneminde başlamıştır. Tekstil sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulan ve hisse senetleri bankalar aracılığı ile satılacak kadar itibarlı bir şirket hangi amaca hizmetse birden inşaat sektörüne dönüştürülmüştür. Yani yap-satın ustaları, yol açıcıları MHP değildir.
            Sıfır personel ve borç deposu olarak ele aldığımız Bolgiysan, bankaların kapısından bile giremeyen bir kuruma dönüştürülmesine rağmen bugün şaha kalkmış bir müessesedir.
            Her sivil ve resmi müessesede normal olan değişimler bu şirkette yaşanmış ve yaşanacaktır. Bunun altında buzağı ararsanız, o dananın altında kalma ihtimali çok yüksek olacaktır.
            Dedikodu, duyum ve siyasi çıkarla haber yapmak her şeyden önce Bolvadin sevgisi taşıyanlara yakışmaz.
            “Evet, panikledik”
            “Bu panik niye” başlığı altında verilen ve amacı herkesçe malum olan habere verilecek cevap “Evet, panikledik” şeklindedir.
            Batık, israfa boğulmuş, doğmamış çocuğuna borç yüklenmiş bir şehri gören ve o şehri canı gibi seven herkes bu fotoğraf karşısında panikler.
            10 yıl yollarına el atılmamış, toplanan paralarla kayda değer tek eser bırakılmamış, işçisinin ikramiyesi metazori kısıtlanmış, itibar kaybetmiş, güçsüzleştirilmiş, komik duruma düşürülmüş, fırın eti masalarında bozuk para gibi harcanmış, havuz sefalarında geleceği karartılmış bir ilçenin yeni yönetimi bu manzara karşısında panikler, vicdanı sızlar, acı çeker ve bunları ortadan kaldırmak için panikler.
            Eğer öyle bir durumda paniklemeyen tek kişi varsa, o da bu şehri umursamayandır.
 
            Haberde gündemde olan bazı faaliyetlerin hızla yürütülmeye çalışıldığı ifade edilmektir. Doğrudur. Yıllarını kaybetmiş bir Bolvadin’in artık kaybedecek zamanı kalmamıştır.
            Biz bazı konuları gündeme taşımadık. Ama yeri gelmişken söyleyelim. Akrabalarının alacaklarını ödeme telaşı ile seçime çeyrek kala kiraya verilen yerleri bütün Bolvadin biliyor.
            Kanalizasyon katkı payından, çarşı merkezinde satılan dükkanlardan, dolmuş hatlarından, arsalardan elde edilen gelirin Bolvadin’e ne şekilde döndüğünü biri bize açıklarsa hep birlikte hem bilgi sahibi, hem mutlu oluruz.
            Bir tek örnek verelim: geçmiş dönemde ‘çivi bile çakılmadan’ satışı yapılan, parası alınan ve karşılığı verilmeyen konutları da biz yaparak hak sahiplerine verdik.
            Onun için Bolvadin dostça yaşasın, tartışma olmasın, haksızlık ve iftiradan uzak kalınsın. Yoksa… Ocakta küllenmemiş közümüz, karnımızda söylenecek daha çok sözümüz var…
Editör: Haber Merkezi